Rusia marchează şapte ani de la anexarea Crimeii prin exerciţii militare de amploare

Eduard Pascu / 16 Martie 2021 / 20:21
Desant naval Rusia  Sursa foto: Twitter
Desant naval Rusia Sursa foto: Twitter

Regimente de asalt şi de artilerie ale forţelor aeropurtate din Novorossiisk au fost desantate la centrul de antrenamente "Opuk" în estul Crimeii, unde marţi au început exerciţii militare de amploare, a comunicat Departamentul de informare şi relaţii publice al Ministerului rus al Apărării, citat de TASS şi Interfax.

Exerciţiile forţelor aeropurtate ruse, la care participă peste 2.000 de militari şi 500 de echipamente tehnice, în special avioane de vânătoare, elicoptere de atac şi de asalt, vehicule de transport militar, precum şi nave maritime sunt programate să dureze până în 19 martie, transmite Agerpres.

În cadrul primei etape a acestui exerciţiu de amploare al structurilor de comandă, din regiunile Stavropol şi Krasnodar (sudul Rusiei) au fost transportate în Crimeea efective militare şi echipamente prin metodă combinată, cu nave si avioane, a declarat comandantul regimentului de gardă, locotenent-colonelul Konstantin Zizevski.

Debutul acestor exerciţii a coincis cu împlinirea a şapte ani de la organizarea controversatului referendum în Crimeea în urma căruia majoritatea locuitorilor s-au exprimat pentru independenţa peninsulei şi alipirea la Rusia. Referendumul, care a dus la anexarea Crimeii de către Rusia, nu este recunoscut de comunitatea internaţională şi Ucraina, Kievul considerând peninsula drept "teritoriu ocupat", conform media ucrainene.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy