Rusia mai revendică o victorie. Şoigu: Am distrus un alt sistem de rachete PATRIOT, la Kiev / Kremlinul susține că a distrus și ”centre decizionale” ucrainene

Presa rusă prezintă declarația ministrului Șoigu, care susține că, în ultimele zile, Forțele ruse ar fi distrus încă un sistem Patriot, dar și mai multe depozite de arme.

Forţele armate ruse au distrus, în ultimele zile, un alt sistem de apărare antiaeriană PATRIOT, la Kiev - a declarat ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, citat de Agenţia de presă RIA NOVOSTI, relatează Rador.

"În ultimele zile, au fost distruse importante depozite cu arme occidentale în Hmelniţki, Ternopil şi Mîkolaiv şi un sistem de rachete antiaeriene american PATRIOT, la Kiev", a specificat ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu.

Pe de altă parte, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus susține că atacul de marţi cu drone asupra Moscovei şi a regiunii Moscova a fost răspunsul dat de Kiev la atacurile eficiente de duminică ale forţelor armate ruse asupra unuia dintre centrele decizionale".

Capitala Rusiei a fost vizată în zorii zilei de marţi de un atac fără precedent cu drone, care a provocat pagube minore şi a rănit două persoane, potrivit autorităţilor locale.

"Este cert că discutăm despre răspunsul regimului de la Kiev la atacurile noastre extrem de eficiente lansate asupra unuia dintre centrele de luare a deciziilor. Acest atac a avut loc duminică", le-a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin, reporterilor.

Peskov a refuzat să răspundă la întrebarea la ce ar trebui să se aştepte ruşii după acest atac, menţionând că a declarat deja tot ce era de declarat legat de acest subiect. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a subliniat că atacul cu drone asupra Moscovei, precum şi atacurile comise asupra altor regiuni ruseşti, confirmă necesitatea atingerii obiectivelor stabilite în cadrul aşa-zisei operaţiuni militare speciale ruse din Ucraina. Peskov a declarat că preşedintele rus Vladimir Putin şi-a început ziua de muncă marţi foarte devreme şi a primit prompt informaţii despre atacul cu drone.

"Absolut toţi au intervenit în mod corect şi-au desfăşurat activitatea destul de bine şi sistemul de apărare antiaeriană a funcţionat bine", a subliniat el. El a mai menţionat că Vladimir Putin în momentul de faţă nu intenţionează să se adreseze cu un mesaj cetăţenilor Federaţiei Ruse în legătură cu atacul cu drone lansat asupra Moscovei, deoarece în prezent nu există nicio ameninţare la adresa locuitorilor regiunii şi a nici a capitalei.

 

Victime într-un bombardament ucrainean asupra regiunii Luhansk, anunţă administraţia instalată de Moscova

 

Patru persoane au fost ucise şi 16 rănite într-un bombardament ucrainean asupra satului Karpatî din regiunea Lugansk, a anunţat miercuri centrul de coordonare locală instalat de Moscova, citat de agenţia Reuters.

Reuters nu a putut verifica independent informaţiile.

Nu a existat niciun răspuns imediat din partea Ucrainei, dar Kievul nu revendică aproape niciodată în mod public responsabilitatea pentru atacurile din interiorul Rusiei şi de pe teritoriul controlat de ruşi în Ucraina, notează Reuters.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel