Rusia înarmează forțele de voluntari la granița cu Ucraina. Moscova ar putea urmări cel puțin două lucruri

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Fotografie ilustrativă: Militari ruși / ministerul apărării al Federației Ruse
Fotografie ilustrativă: Militari ruși / ministerul apărării al Federației Ruse

Autoritățile ruse au început să distribuie arme membrilor Apărării Teritoriale din două regiuni de la granița cu Ucraina. În regiunea Belgorod, voluntarii au primit mitraliere, sisteme antidrone și vehicule de teren UAZ. La rândul său, regiunea Kursk „a găsit mecanismul potrivit pentru distribuirea armamentului”.

Apărarea Teritorială din regiunea Belgorod numără trei mii de oameni. Cele opt batalioane au fost formate pentru a apăra regiunea de graniță cu Ucraina, potrivit Ukrainskapravda, care citează RIA Novosti.

Membrii Apărării Teritoriale au început cursurile de formare încă din noiembrie anul trecut.

„Situația rămâne complicată”, a remarcat guvernatorul Belgorodului Viaceslav Gladkov, prezent la ceremonia de predare a armelor.

La rândul său, guvernatorul regiunii Kursk, Roman Starovojt, declară că „se lucrează de câteva luni la posibilitatea furnizării de arme detașamentelor de voluntari care ajută armata, garda națională, poliția și grănicerii”.

„Astăzi pot spune că mecanismul a fost găsit”, a spus guvernatorul Roman Starovojt. „Primul lot a ajuns deja la bază”, a adăugat el.

Prin mobilizarea voluntarilor Forțelor de Apărare Teritorială, Kremlinul urmărește să împuște mai mulți iepuri cu o singură lovitură.

Mai exact, forțele nou create vor încerca să securizeze regiunile de graniță ale Rusiei, îngreunând acțiunile sabotorilor susținuți de serviciile de informații ale Kievului.

De asemenea, încercarea de securizare a zonelor de frontieră se va face fără a apela la forțele Armatei, dislocate pe front, ceea ce ar fi creat o presiune suplimentară pe militarii rămași să lupte în Ucraina.

Prin mobilizarea Forțelor Teritoriale, propaganda Moscovei va încerca încă o dată să inducă populației ideea că Rusia, Patria Mamă, se află sub atac. Pe cale de consecință, Vladimir Putin este singura soluție pentru salvarea nației ruse.

 

Formarea membrilor apărării teritoriale din regiunea Belgorod

Militari ai Armatei ruse

De altfel, cum era și de așteptat, Kremlinul a susținut înarmarea unităților de Apărare Teritorială. Potrivit UPravda, purtătorul de cuvânt al președintelui rus Dmitri Peskov a declarat că măsura este „necesară din cauza atacurilor forțelor armate ucrainene”. Totodată, acesta a asigurat că „se respectă reglementările de control al armelor” în timpul înarmarii.

Potrivit guvernatorului Gladkov, necesitatea înarmării unităților de Apărare Teritorială din regiunea Belgorod a apărut după evenimentele din mai, atunci când grupurile armate din Ucraina au pătruns în regiunea de graniță cu Rusia, iar zona a devenit scena ciocnirilor.

Autoritățile ruse au dat vina pe „grupurile de sabotaj” ucrainene pentru incursiune, potrivit Kievului și mass-media, rușii din Legiunea Libertății în Rusia și Corpul de Voluntari rus care luptă de partea Ucrainei s-au infiltrat în regiune.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel