Rusia susține că a „scos din joc” apărarea antiaeriană a Ucrainei și bazele aviației militare

Iomel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul rus al Apărării a anunțat, pe 24.02.2022, că militarii ruși întrebuințează armele de mare precizie împotriva infrastructurii militare a Ucrainei.

UPDATE - Moscova spune că a distrus mai multe baze militare aeriene ale Ucrainei, cât și unele unități ale apării antiaeriene a Ucrainei, sistem pe care l-ar fi anihilat.

Moscova mai precizează că „nu a existat rezistență militară la frontieră” din partea Ucrainei.

Subliniem că nu există nicio confirmare din partea Ucrainei.

Știrea inițială:

“Mijloacele de distrugere de mare precizie vor scoate din funcțiune infrastructura militară, obiectivele de apărare antiaeriană, aerodromurile și aviația Forțelor Armate ale Ucrainei”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția de presă Interfax.

Potrivit reprezentanților militari ruși, Forțele Armate ale Federației Ruse nu desfășoară atacuri cu aviația sau artileria asupra orașelor Ucrainei. “Populația Ucrainei nu are de ce să se teamă”, au menționat aceștia.

Anterior, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a anunțat că, la solicitarea șefilor republicilor din Donbas, a decis desfășurarea unei operații militare speciale împotriva Ucrainei.

“Am decis desfășurarea unei operațiuni militare speciale. Scopul acesteia este de a proteja oamenii care au fost supuși abuzurilor și genocidului de către regimul de la Kiev, timp de opt ani. În acest sens, ne vom strădui pentru demilitarizarea și denazificarea Ucrainei, precum și pentru aducerea în fața justiției a celor care au comis numeroase crime sângeroase împotriva civililor, inclusiv a cetățenilor Federației Ruse”, a declarat Vladimir Putin.

După cum a menționat șeful statului, Rusia nu intenționează să ocupe teritoriile ucrainene. „Planurile noastre nu includ ocuparea teritoriilor ucrainene, nu vom impune nimănui nimic prin forță”, a completat Putin.

 

Ploaie de rachete asupra Ucrainei

 

Comentariul autorului: Așa cum era de așteptat, atacul asupra Ucrainei a fost declanșat prin întrebuințarea de rachete operativ-tactice, cu bazare terestră, navală și aeriană.

Probabil că loviturile cu rachete sunt efectuate din Marea Neagră și din teritoriile rusești de la granița cu Ucraina.

Amploarea conflictului și evoluția acestuia va depinde, în primul rând, de reacția Ucrainei și de rezistența pe care o vor opune militarii ucraineni.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel