Rusia lovește infrastructura militară a Ucrainei și susține că a scos din funcțiune aerodromurile din Poltava și Dnepropetrovsk

Ionel Copcea |
Data publicării:
Atac rus în Ucraina, surprins dintr-o dronă. Sursă foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă
Atac rus în Ucraina, surprins dintr-o dronă. Sursă foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă

Reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, general maior Igor Konashenkov, a declarat că, pe 02.04.2022, militarii ruși au distrus aerodromurile ucrainene din Poltava și Denpropetrovsk.  

“Cu ajurorul rachetelor de mare precizie cu bazare aeriană, militarii ruși au scos din funcțiune aerodromurile din localitățile Poltava și Dnepropetrovsk”, a menționat Konashenkov, citat de agenția de presă Interfax.

Potrivit precizărilor sale, “în dimineața zilei de 02 aprilie, rachete cu rază lungă de acțiune cu bazare maritimă și aeriană au lovit depozitele de benzină și motorină ale rafinăriei din Kremenciug, de unde se aprovizionau trupele ucrainene din regiunile centrale și estice ale țării”.

“Mijloacele rusești de apărare antiaeriană au distrus două elicoptere de tip Mi-24 ale armatei ucrainene în raioanele localităților Sumi și Urozhaynoe. De asemenea, au fost distruse în aer și 24 de drone ucrainene”, a mai sustinut Konashenkov.

“În cursul nopții, Aviația Operativ-Tactică din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Rusiei și Trupele de Rachete au distrus 67 de obiective militare ale Ucrainei. Între acestea s-au aflat două puncte de conducere, două depozite de rachete și proiectile de artilerie, nouă instalații de artilerie și aruncătoare de mine, precum și 54 de raioane de concentrare a tehnicii de luptă a armatei ucrainene”, a adāugat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării.

Potrivit pārtii ruse, de la începutul operației militare speciale din Ucraina, trupele ruse au distrus 124 de avioane și 84 de elicoptere, 381 de drone, 1.882 de tancuri și alte mașini blindate, 203 lansatoare multiple de proiectile reactive, 786 de instalații de artilerie și aruncătoare de mine, precum și 1.764 de unități de tehnică militară și specială.

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel