Rusia lansează un nou atac masiv cu rachete. Alertă aeriană în toată Ucraina

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Un număr mare de rachete au fost lansate din Rusia către Ucraina. Acestea urmau să fie lansate de pe bombardiere strategice și nave din Marea Neagră. 

Începând cu ora 13:41, pe 5 decembrie, în majoritatea regiunilor Ucrainei a fost declarată o alertă aeriană din cauza amenințării rachetelor rusești.

Pentru moment nu este clar care sunt pagubele suferite de ucraineni, dar atacul pare să fie unul de mare amploare, F. Rusă lansând între 50 și 100 de rachete de croazieră.

S-ar părea că noua tactică a Moscovei este să execute mai puține atacuri aeriene, dar cu un număr mai ridicat de rachete și drone.

Atacul rușilor are loc imediat după presupusul atac al UAV-urilor ucrainene asupra bazei rusești Engels, aflată la 700 dehm de graniță, care ar fi distrus două bombardiere ale forțelor aero-cosmice ruse.

 

De unde sunt lansate

 

”Aviația strategică (rusă) este regiunea Volgodonsk, precum și Marea Caspică și Marea Neagră, se lansează și de pe nave ale Flotei Mării Negre, conform informațiilor preliminare. Nu mai este un exercițiu de antrenament, rachetele au fost deja lansate”, a spus a spus purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ale Ucrainei, Yuri Ignat..

Guvernatorul regiunii Odessa a ordonat locuitorilor să meargă la adăposturi și să nu ignore alertele de rachetă. Alerta aeriană are loc pe întreg teritoriul Ucrainei.

Vitaliy Kim, guvernatorul regiunii Mîkolaiv, a raportat că rachetele de croazieră inamice au fost reperate în aer. 

Primarul din Kremenciuk, Maletski, a spus că sunt posibile lovituri la instalațiile energetice. El i-a îndemnat pe cetățeni să închidă ferestrele și să mențină pe cât posibil căldura în incintă.

Șeful regiuni Poltava , a spus că apărarea antiaeriană funcționează în regiune.

„Primul val de rachete a trecut deja, pot fi mai multe dintre ele, astfel încât să poată folosi mai multe valuri de atacuri pentru a dispersa rachetele pe teritoriul Ucrainei și a încurca acțiunile apărării noastre aeriene”, a spus purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ale Ucrainei, Yuri Ignat.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel