Rusia își ia inima în dinți și aruncă T-14 Armata în luptă în Ucraina? (Video). Controversatul tanc - într-un centru de pregătire a mobilizaților

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Tancuri rusești de tip T-14 Armata
Tancuri rusești de tip T-14 Armata

Federația Rusă a mai făcut un pas pentru a arunca în luptă, în Ucraina, controversatul tanc de ultimă generație T-14 Armata.

Prezența iminentă a T-14 Armata în Ucraina a fost alimentată și de un material video, difuzat de platformele de socializare ruse în cursul zilei de ieri, în care un T-14 Armata a fost filmat într-un poligon rus din apropiere de Kazan, unitatea fiind cunoscută ca centru de instrucție pentru personalul militar rus mobilizat care va ajunge în Ucraina pentru a susține invazia barbară și neprovocată generată de Rusia pe 24 februarie 2022.

 

 

Cei de la Army Recognition amintesc că rușii au pierdut în Ucraina, potrivit surselor occidentale și ucrainene, aproximativ 1.500 de tancuri principale de luptă.

E posibil ca rușii să fie nevoiți să trimită în Ucraina noile T-14 Armata, deși numărul de tancuri de care aceștia dispun nu e unul impresionant.

Potrivit surselor deschise, Armata rusă dispune în prezent de aproximativ 30 de tancuri noi de tip T-14 Armata. 

În plus, unul din motivele pentru care Rusia a evitat până în prezent să trimită tehnică de ultimă generație pe frontul ucrainean îl reprezintă riscul ca aceasta să fie capturată de ucraineni și astfel tehnologia să ajungă și în Occident.

Cert e că imaginile filmate în centrul de instrucție rus din Kazan confirmă ceea ce DefenseRomania a scris încă de la începutul lunii octombrie.

Atunci, publicația noastră a atras atenția asupra faptului că pe internet au început să apară diverse materiale video cu pregătirile desfășurate de rezerviștii mobilizați iar martori oculari au publicat imagini cu tanchiști care se antrenează pe noile tancuri de tip T-14 Armata. 

Descarcă-ți aplicația DefenseRomania. O poți instala de aici:  Android (Magazin Play)    iOS (App Store)

 

Povestea scurtă a dotării trupelor cu T-14 Armata

 

2. T-14 Armat... (t-14-armata-rusia_94871200.jpg)T-14 Armata, sursă foto: Alexey Ivanov, TRK „Zvezda” via Zvezda TV, publicația Ministerului Apărării de la Moscova

Dezvoltarea tancului T-14 Armata a început în anul 2009, când la conducerea Ministerului rus al Apărării se afla Anatoli Serdyukov. În anul 2015, tancul a fost prezentat pentru prima dată în public la Parada Victoriei de la Moscova, anunțându-se că a fost produs un lot de pre-serie format din 20 de tancuri de acest tip.

În același an 2015, directorul general al Uralvagonzavod, Oleg Sienko, a declarat că societatea a primit o comandă pentru 2.300 de tancuri T-14 Armata, urmând ca acestea să fie livrate până în anul 2020. În cazul unor reduceri ale bugetului militar al Federației Ruse, planul ar fi trebuit să fie prelungit până în 2025.

La sfârșitul lunii iulie 2018, vicepremierul Yuri Borisov, responsabil pentru Complexul Militar Industrial, a anunțat că tancul de perspectivă T-14 Armata este prea scump pentru achiziții în masă. În a doua jumătate a lunii august 2018, în cadrul forumului tehnico-militar Armata-2018, adjunctul ministrului rus al apărării, Aleksei Krivoruchko, a declarat că a fost semnat un contract pentru achiziționarea a 132 de tancuri T-14 și mașini de luptă ale infanteriei T-15, pe platforma Armata. Primele nouă unități trebuiau să intre în dotarea Forțelor Armatei ale Federației Ruse chiar în cursul anului 2018, iar restul până la sfârșitul anului 2021.

Însă, testele de stat ale tancului T-14 Armata au început abia în anul 2019, iar în 2020 s-a anunțat că Ministerul Apărării va primi, până în 2027, numai 500 de tancuri de acest tip. După aproximativ un an, în luna februarie 2021, constructorul general al Biroului de construcții pentru mașini de transport (parte a societății Uralvagonzavod), Andrei Terlikov, a informat că livrările din producția de serie a tancurilor T-14 Armata vor începe în anul 2022.

CITEȘTE ȘI: T-14 Armata, un tanc fantomă. Gen. Bălăceanu: Dacă Rusia avea chiar și T-90M suficiente le arunca deja în luptă

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel