Rusia îşi consolidează prezenţa militară în Arctica

Sebastian Florea |
Data publicării:

Rusia îşi va consolida prezenţa militară în Arctica în anii următori, a anunţat marţi ministrul rus al apărării Serghei Şoigu, în contextul în care regiunea arctică este considerată una strategică de către Moscova.

''Noi vom încheia în 2019 construirea infrastructurilor pentru găzduirea radarelor apărării antiaeriene şi a punctelor de ghidaj pentru aviaţie pe insulele Sredni şi Wrangel şi la capul Schmidt'', teritorii ruse din Arctica, a declarat într-un discurs Serghei Şoigu, informează France Presse.  El a precizat că realizarea infrastructurilor care permit găzduirea personalului militar este în curs de realizare în mai multe baze militare ruse Arctica.

Arctica este o zonă de dezvoltare prioritară pentru Rusia, preşedintele Vladimir Putin efectuând mai multe vizite în regiune. În decembrie 2017, Putin a remarcat valoarea industrială a Arcticii, în special exploatarea de materii prime. Moscova acordă importanţă, de asemenea, prezenţei militare ruse în această zonă. Astfel, armata rusă şi-a intensificat activitatea în Arctica, iar mai multe aeroporturi abandonate au fost reabilitate.

Ministerul Apărării rus a anunţat anul trecut descoperirea a 11 noi insule şi a cinci strâmtori în Arctica în ultimii cinci ani. Aceste anunţuri au susţinut pretenţiile Rusiei în această regiune disputată, în 2015 Moscova revendicând la ONU suveranitatea sa asupra unei suprafeţe de 1,2 milioane de kilometri pătraţi.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel