Rusia interzice „discuții” despre Fake News cu privire la pandemia Covid-19

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Propagandă rusă
Propagandă rusă

Curtea Supremă a Rusiei a decis că este ilegal nu doar să se publice informaţii de tip „fake news" cu privire la pandemia Covid-19, dar să se şi discute în public despre acestea.

În fața neîncrederii publicului cu privire la rata de infectare relativ scăzută din țară, Rusia a făcut difuzarea de false informații privind Covid-19 pasibilă cu o pedeapsă care poate ajunge până la cinci ani cu închisoarea, începând cu 1 aprilie, precizează The Moscow Times.

Într-o notă explicativă publicată săptămâna trecută, Curtea Supremă a declarat că sancțiunile se aplică persoanelor care „folosesc nu numai mass-media și rețelele de telecomunicații dar care iau și cuvântul în cadrul unor reuniuni, mitinguri, distribuie pliante și afișe."

Legea nu se aplică dacă informațiile „dubioase" au fost publicate sau discutate public înainte de 1 aprilie, a precizat Curtea Supremă a Rusiei.

Procurorii ruși au declarat că, de la începutul lunii februarie, au descoperit peste 300 de „fake news" despre Covid-19. Peste 260 de site-uri au fost blocate fie au șters ,,informațiile false'', potrivit unor declarării de săptămâna trecută ale Parchetului General din Rusia.

Autoritățile de la Moscova au solicitat presei din Rusia să blocheze 80 de site-uri pentru că au răspândit „false informații de interes public care au amenințat viața și sănătatea oamenilor".

Legea care a intrat în vigoare începând cu 1 aprilie, promulgată de Vladimir Putin, pedepsește și persoanele care încalcă regulile de carantină cu până la șapte ani de închisoare.

The Moscow Times mai precizează că Vladimir Putin a spus anterior că informații false despre coronavirus sunt trimise în Rusia din străinătate pentru a răspândi panica.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel