Rusia intenționează să recruteze tineri din regiunile separatiste ale Ucrainei - Donețk și Lugansk

Cătălin Costea |
Data publicării:

Pe 29 ianuarie, prim-vicepreședintele Comisiei Dumei de Stat pentru afacerile CSI, integrare eurasiatică și relațiile cu compatrioții, Viktor Vodolatsky, a declarat că cetățenii ruși cu reședința permanentă în regiunile Donețk și Lugansk (teritorii ocupate temporar - în formularea ucraineană, respectiv autoproclamatele Republici Populare Donețk DPR și Lugansk LPR, în cea rusă) pot fi recrutați în armata rusă, după cum a informează TASS.

„Dacă cetățenii Federației Ruse care trăiesc pe teritoriul RPD și LPR doresc să servească în Forțele Armate ale Federației Ruse, atunci Comisariatul Militar Regional Rostov îi va accepta, îi va înregistra și îi va chema în armată”, a declarat parlamentarul.

Potrivit oficialului rus, în caz de recrutare, cetățenii ruși care locuiesc în Donbas vor efectua stagiul militar pe teritoriul Rusiei.

Acesta a subliniat că problema asigurării securității și protejării populației de limbă rusă “este una dintre principalele probleme ridicate de locuitorii republicilor, care sunt foarte îngrijorați de perspectiva unei invazii din partea Forțelor Armate din Ucraina.”

 

Tinerii pe care Rusia vrea să-o recruteze aveau aproximativ 10 ani la momentul agresiunii împotriva Ucrainei și cetățenie ucraineană

 

Comentariul autorului: Tinerii vizați în prezent de oficialii ruși aveau cel puțin 10 ani la momentul ocupării și separării administrative a celor două regiuni ucrainene, ceea ce înseamnă că s-au născut în Ucraina și că dețin și cetățenie ucraineană, dacă între timp nu au renunțat la aceasta. 

Atragerea acestora către Rusia, justificată probabil prin raționamentul că deținerea cetățeniei ruse presupune și responsabilități, nu doar beneficiile greu de identificat, arată cât de profund social intenționează Rusia să penetreze cele două regiuni.

Un mesaj subsecvent, dar mult mai direct, este că cele două “republici autoproclamate”, în care au fost constituite încă de la început Miliții Populare ca structuri proprii de securitate, nu au nevoie ca tinerii lor să le apere în războiul pe care îl poartă de opt ani cu forțele ucrainene. Este de fapt o recunoaștere a faptului că nu au avut niciodată, pentru că de acest lucru s-au ocupat trupele ruse, aceleași care acum vor să-i înroleze pe tinerii ucraineni care au și cetățenie rusă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel