Rusia încearcă să preia inițiativa pe câmpul de luptă. Putin are nevoie de rezultate înainte de anunțul candidaturii la prezidențiale

Militar rus în timpul exercițiilor premergătoare invaziei din Ucraina / foto: ministerul rus al apărării, facebook
Militar rus în timpul exercițiilor premergătoare invaziei din Ucraina / foto: ministerul rus al apărării, facebook

Trupele ruse încearcă probabil să recâștige inițiativa pe câmpul de luptă din Ucraina: desfășoară mai multe operațiuni ofensive simultane în est.

ISW consideră că comandamentul militar rus va trebui probabil să decidă dacă păstrează anumite elemente rusești în anumite zone ale frontului pentru a se apăra împotriva ofensivei ucrainene sau să le redistribuie pentru a sprijini ofensiva în zone precum Avdiivka, Kupyansk sau Bahmut.

Potrivit analiștilor militari, rămâne neclar dacă forțele ruse vor putea recâștiga pe deplin inițiativa, deoarece forțele ucrainene continuă să facă presiuni asupra zonelor critice ale frontului. 

Mai mulți oficiali ucraineni recunosc că situația de-a lungul liniei frontului este dificilă, dar că forțele ucrainene păstrează controlul asupra spațiului de luptă.

Declarațiile oficialilor ucraineni cu privire la ritmul actual al operațiunilor rusești pe prima linie sunt în concordanță cu evaluarea ISW asupra operațiunilor ofensive rusești, în special în direcțiile Kupyansk, Bahmut și Avdiivka. 

Cu toate acestea, potrivit analiștilor ISW, va fi probabil dificil pentru forțele ruse să-și recapete pe deplin inițiativa pe câmpul de luptă, deoarece forțele ucrainene își continuă propriile operațiuni ofensive și obțin câștiguri tactice de-a lungul frontului.

Președintele Volodimir Zelenski, a declarat în discursul său de seară că dictatorul rus Vladimir Putin plănuiește să-și anunțe alegerile la începutul lunii decembrie, așa că vrea să arate cel puțin un rezultat pe câmpul de luptă până la acel moment.

Lucrurile merg mai bine pentru ucraineni, în special în vestul regiunii Zaporijia și pe malul stâng al Hersonului, iar acest lucru este probabil să împiedice capacitatea Rusiei de a recâștiga pe deplin inițiativa în săptămânile următoare.

Constatări cheie ISW pentru 14 noiembrie:

Forțele ruse încearcă probabil să recâștige inițiativa pe teatrul ucrainean prin desfășurarea mai multor operațiuni ofensive simultane în estul Ucrainei, deși rămâne neclar dacă forțele ruse vor putea recâștiga pe deplin inițiativa, deoarece forțele ucrainene continuă să facă presiuni asupra zonelor critice ale frontului.

Pe 13 noiembrie, șeful Biroului Președintelui Ucrainei, Andrii Yermak, a declarat că trupele ucrainene au un cap de pod puternic pe malul de est (stâng) al regiunii Herson.

Președintele rus Vladimir Putin a aprobat pe 14 noiembrie amendamente la legea electorală federală care întăresc controlul Kremlinului asupra desfășurării alegerilor și reduc transparența alegerilor înainte de alegerile prezidențiale din 2024.

Partenerii occidentali ai Ucrainei au anunțat noi eforturi pentru a continua acordarea de ajutor militar și financiar Ucrainei.

Probabil că guvernul rus încearcă să forțeze Google să nu mai opereze în Rusia.

Armenia continuă să se distanțeze de Rusia pe fondul înrăutățirii relațiilor ruso-armene.

La 14 noiembrie, trupele ruse au desfășurat acțiuni ofensive pe linia Kupiansk-Svatov-Kreminna, lângă Bakhmut, lângă Avdiyivka, la vest și sud-vest de Donețk, în zona graniței regiunilor Donețk și Zaporizhia, în vest din regiunea Zaporizhia și a avansat în unele zone.

Guvernul Federației Ruse a discutat amendamente care prevăd pedepse mai severe pentru cei care se sustrage de la mobilizare, precum și personalul militar voluntar care își îndeplinește „necorespunzător” atribuțiile.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel