Rusia îi va prezenta Su-57 lui Erdogan, după excluderea Turciei din programul F-35

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Autorităţile ruse îi prezinta marţi preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, care a sosit într-o vizită în Rusia, noul avion de vânătoare rusesc cu tehnologie stealth Su-57.

Avionul Su-57 îi va fi prezentat lui Erdogan în cursul unui spectacol aerian în regiunea Moscovei cu ocazia deschiderii Târgului aviatic internaţional MAKS, a declarat vicepremierul rus Iuri Borisov, citat de dpa. 

SUA au exclus Turcia, ţară membră a NATO, din programul său de avioane invizibile F-35, ca reacţie la achiziţionarea de către Ankara a sistemului de rachete S-400 din Rusia. 

 

Rușii îi vor prezenta lui Erdogan Su-57 și Su-35

 

Statele Unite au declarat de nenumărate ori că S-400 şi F-35 sunt incompatibile. Turcia urmează să primească marţi o a doua baterie S-400. 

'Îi vom arăta (preşedintelui turc) Su-57 (de generaţia a cincea) şi Su-35', a declarat Borisov, apreciind că perspectivele livrării noului avion Su-57 depind şi de prezentarea de marţi. 

Preşedintele turc a sosit la MAKS înaintea omologului său rus Vladimir Putin, care a fost aşteptat să deschidă oficial salonul aeronautic, urmând ca cei doi şefi de stat să viziteze târgul, iar apoi să discute despre cooperarea tehnico-militară şi o serie de probleme internaţionale, conform media ruse. 

CITEȘTE ȘI: Turcia, pas mare spre Su-35. Rușii profită de excluderea Ankarei din programul F-35

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel