Rusia ia în calcul distrugerea podului Kerci și construiește o legătură feroviară cu Crimeea prin sudul Ucrainei

Gheorghiță Orjanu                                                              |
Data actualizării: | Data publicării:

Federația Rusă construiește în regiunea Donețk o cale ferată care să o lege mai rapid de sudul ocupat al Ucrainei și implicit de Crimeea. Acest lucru va permite Rusiei să-și reducă radical dependența de conexiunea feroviară prin Podul Crimeei.

Construirea unei legături feroviare directe cu Mariupol, Volnovaha și Donețk va permite inamicului să-și reducă radical dependența de legătura feroviară prin Podul Crimeea, a precizat, pe 27 septembrie, consilierul primarului Mariupolului, Piotr Andriushchenko pe Telegram.

A fost începută construcția unui pod feroviar la aproximativ 30 - 40 km nord-est de Mariupol. Piotr Andriushchenko a remarcat că proiectul a trecut de faza discursului, ”ocupanții începând construcția unui pod feroviar lângă satul Granitnoye peste râul Kalmius.

Dacă va avea succes, acest lucru va face posibilă includerea actualei ramuri Mariupol-Aslanovo-Kalcik-Volnovaha (din regiunea Donețk) pe linia directă cu Taganrog și Rostov-pe-Don (din Rusia).

În practică, aceasta nu este doar o soluție globală la problema logisticii militare și civile dar și o reducere radicală a dependenței de traficul feroviar pe Podul Crimeea”, a spus Andryushchenko.

Dacă proiectul se va finaliza, Volnovaha, deși aflată la aproximativ 20 de kilometri de linia frontului, va deveni un nod important de cale ferată. ”Legătura feroviară de la Volnovaha merge spre vest mai departe prin Rozovka-Melitopol până în Crimeea, iar la nord până la Donețk”, a adăugat Andryushchenko.

Podul peste Strâmtoarea Kerci îndeplinește principala funcție logistică între Federația Rusă și Crimeea ocupată, prin acesta transportându-se echipamente și personal pentru războiul din Ucraina.

A fost lovit în mod repetat, provocând pagube și distrugeri. Pentru a proteja podul de dronele maritime ucrainene, rușii scufundă șlepuri și feriboturi în apropierea lui și creează bariere flotante, ceea ce va complica atacarea cu drone de suprafață, dar nu o va face imposibilă, potrivit Unian.

Șeful Direcției Principale de Informații (GUR) a Ministerului Apărării al Ucrainei, Kirillo Budanov, a promis că atacurile asupra Podului Crimeea vor continua în mod regulat.

Într-un interviu acordat TheDrive, el a spus că atacurile asupra podului vor continua și se vor încheia cu distrugerea acestuia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel