Rusia și Siria sunt acuzate că au atacat forțele militare turce

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Aeronavele militare rusești și siriene au efectuat de-a lungul timpului peste 15 atacuri aeriene asupra provinciilor siriene Hama și Idlib, lovind, în cursul zilei de miercuri, chiar un post de observaţie al armatei turce, relatează Al-Masdar News, citând propriile surse.

Atacurile au provocat pagube semnificative grupul islamist Hayat Tahrir al-Sham și armatei libere siriene, care sunt susținute de Turcia. Punctul de observaţie al armatei turce, aflat în construcție în orașul Sheir Magher a fost, de asemenea, avariat în urma unui atac aerian, din fericire fără ca cineva să fie ucis sau rănit.

Lovituri aeriene efectuate de regimul de la Damasc şi aliatul său rus, care continuă ofensiva contra jihadiştilor şi rebelilor în nord-vestul Siriei, au ucis miercuri 16 civili, a raportat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de agenţia France Presse.

Dintre aceste victime, 12 civili – printre care şase copii – şi-au pierdut viaţa în bombardamentele forţelor aeriene ale preşedintelui Bashar Al-Assad asupra unor cartiere de locuinţe din oraşul Maarrat al-Numan, în provincia Idlib, potrivit OSDO.

La 27 august, după discuțiile cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan, președintele rus Vladimir Putin a subliniat necesitatea instaurării calmului și a stabilității în Siria

Pe 26 august, să raportat că Turcia va trimite în curând infanteria în nordul Siriei. Ankara consideră că prezența militară îi va permite să monitorizeze îndeaproape situația regională și punerea în aplicare a planurilor de creare a unei zone de securitate. Înainte de aceasta, Erdogan spusese că este dispus să conducă o nouă operaţiune militară în Siria.

Războiul civil din Siria a început în primăvara anului 2011. Principalii actori implicaţi în conflict au fost forțele guvernamentale care îl sprijină pe președintele sirian Bashar al-Assad, așa-numita opoziție moderată și diverse grupări islamiste. Opoziția a fost susținută de SUA și de țările europene, în timp ce Rusia a oferit şi oferă sprijinit regimul Assad.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel