Forțele Aeriene Rus au folosit bombardiere Tu-22M3 pentru a ataca oraşul Mariupol

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Pentru prima dată de la începutul agresiunii militare împotriva Ucrainei, Forțele Aeriene Ruse au atacat orașul-port ucrainean Mariupol folosind bombardiere cu rază lungă de acțiune Tu-22M3.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării, Oleksandr Motuzianik, a făcut aceste precizări în cadrul unui briefing, potrivit Ukrinform.

Potrivit acestuia, invadatorii ruși continuă să-și concentreze eforturile pe pregătirile pentru ofensivă din estul Ucrainei, stabilind controlul asupra regiunilor Donețk și Lugansk și creând așa-numitul coridor terestre cu teritoriul Peninsulei Crimeea ocupate temporar.

Motuzianik nu a precizat unde au bombardat mai exact ruşii, folosind bombardierele Tu-22M3. Potrivit acestuia, acum în Mariupol cele mai grele lupte se dau în zona portului maritim și în apropierea uzinei metalurgice MMK Ilici.

În primele zile ale agresiunii militare ruse asupra Ucrainei, au existat rapoarte că pe 27 februarie rușii au încercat să lovească Kievul cu o rachetă trasă dintr-un bombardier Tu-22M3, aflat în spaţiul aerian al Belarusului, iar pe 28 februarie, bombardierul cu rachete strategice Tu-22M3 a lovit un cartier rezidenţial din Harkov, folosid arme de înaltă precizie – rachete aer-sol, fără a trece granița de stat a Rusiei, ceea ce denotă că ruşii nu au îndrăznit să zboare în spațiul aerian ucrainean, precizează ArmyInform.

Din păcate, acesta nu a fost singurul caz când Rusia a folosit avioane strategice pentru a lovi teritoriul Ucrainei. În cadrul briefing-ului, purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării a spus că ieri două bombardiere Tu-95/160 au tras cu rachete de croazieră din spațiul aerian al regiunii ruse Krasnodar.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel