Rusia face un pas în spate după discuția cu Biden. Tratatul Cer Deschis ar putea fi rediscutat

Eduard Pascu / 27 ian 2021 / 15:26

Rusia poate reveni la discuțiile privind Tratatul Cerul Deschis, în cazul în care SUA își vor arăta interesul pentru acest lucru, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

"Președintele Putin a subliniat că, după ce SUA a decis să se retragă din Tratatul privind Cerul Deschis, Rusia căuta modalități, oportunități de a rămâne în tratat. Cu toate acestea, aceste căutări au fost zadarnice, iar negocierile cu europenii nu au adus nimic pozitiv. În cele din urmă, Rusia a luat decizia", a reamintit Peskov, transmite TASS.

"Cu toate acestea, există încă un decalaj, iar dacă partenerii noștri americani sunt gata să continue discuția, o astfel de oportunitate rămâne în continuare", a mai spus Peskov în urma convorbirii telefonice dintre Joe Biden și Vladimir Putin.

El a dezvăluit, de asemenea, că președinții nu au avut timp să discute în detaliu această problemă.

"Dar au remarcat faptul că discuția despre Tratatul Cerului Deschis poate fi continuată", a mai spus purtătorul de cuvânt.

Întrebat dacă Putin și Biden au discutat despre noile arme rusești, inclusiv cele supersonice, precum și despre problemele de reglementare în această sferă, Peskov a subliniat că astfel de chestiuni sunt discutate la nivel de experți prin intermediul ministerelor afacerilor externe.

"Aceste nuanțe nu au fost discutate în niciun fel de șefii de state", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Citește și: Prin retragerea Moscovei din "Cer deschis" NATO pierde o sursă de informare asupra forţelor militare ale Rusiei

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy