Rusia face un pas în spate după discuția cu Biden. Tratatul Cer Deschis ar putea fi rediscutat

Eduard Pascu |
Data publicării:

Rusia poate reveni la discuțiile privind Tratatul Cerul Deschis, în cazul în care SUA își vor arăta interesul pentru acest lucru, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

"Președintele Putin a subliniat că, după ce SUA a decis să se retragă din Tratatul privind Cerul Deschis, Rusia căuta modalități, oportunități de a rămâne în tratat. Cu toate acestea, aceste căutări au fost zadarnice, iar negocierile cu europenii nu au adus nimic pozitiv. În cele din urmă, Rusia a luat decizia", a reamintit Peskov, transmite TASS.

"Cu toate acestea, există încă un decalaj, iar dacă partenerii noștri americani sunt gata să continue discuția, o astfel de oportunitate rămâne în continuare", a mai spus Peskov în urma convorbirii telefonice dintre Joe Biden și Vladimir Putin.

El a dezvăluit, de asemenea, că președinții nu au avut timp să discute în detaliu această problemă.

"Dar au remarcat faptul că discuția despre Tratatul Cerului Deschis poate fi continuată", a mai spus purtătorul de cuvânt.

Întrebat dacă Putin și Biden au discutat despre noile arme rusești, inclusiv cele supersonice, precum și despre problemele de reglementare în această sferă, Peskov a subliniat că astfel de chestiuni sunt discutate la nivel de experți prin intermediul ministerelor afacerilor externe.

"Aceste nuanțe nu au fost discutate în niciun fel de șefii de state", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Citește și: Prin retragerea Moscovei din "Cer deschis" NATO pierde o sursă de informare asupra forţelor militare ale Rusiei

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel