Rusia, exerciții militare fără precedent de la căderea URSS

Crişan Andreescu / 22 aug 2018 / 15:24

Armata rusă a anunțat declanșarea  unui exerciții militare fără precedent în următoarea perioadă în Centrul și Estul Rusiei.

Alexander Formin, adjunctul ministrului rus al Apărării,  a anunțat atașații militari străini acreditați în Rusia că urmează exerciții militare intensive pentru a verifica în cât timp armata este gata de luptă dacă primește ordin de război.

Înainte de declanșarea amplelor exerciții, Vladimir Putin a comandat inspecții, care  vor dura până la 25 august, implicând  verificări ale Armatelor de Centru și de Est, ale Flotei de Nord, Forțelor Aeriene și ale sistemului de transport rachete și transport militar.

Districtul militar Centru al Federaţiei Ruse include trupele şi structurile militare din Siberia, Ural şi Privoljsk, având comandamentul general la Ekaterinburg.

Districtul militar Est acoperă partea orientală a Rusiei, cuprinzând Zabaikalie şi Orientul Îndepărtat, cu statul major la Habarovsk, căruia i se subordonează şi Flota rusă din Pacific.

Statele membre ale Documentului de la Viena (2011) au fost anunțate prin canale OSCE despre desfășurarea acestor inspecții, ce au loc înaintea exercițiilor militare comune .

Vostok-2018 ("Est-2018") este denumirea exercițiului de război în regiunile centrale și estice ale Federației, la care se va alătura și China în perioada 11-15 septembrie, în regiunea siberiană Zabaikalsk.

Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării,  a numit exercițiile "cea mai mare pregătire de acțiune a forțelor armate ruse de la Zapad-81" referindu-se la exercițiile de război conduse de Uniunea Sovietică în 1981.Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy