Rusia, exerciții militare fără precedent de la căderea URSS

Armata rusă a anunțat declanșarea  unui exerciții militare fără precedent în următoarea perioadă în Centrul și Estul Rusiei.

Alexander Formin, adjunctul ministrului rus al Apărării,  a anunțat atașații militari străini acreditați în Rusia că urmează exerciții militare intensive pentru a verifica în cât timp armata este gata de luptă dacă primește ordin de război.

Înainte de declanșarea amplelor exerciții, Vladimir Putin a comandat inspecții, care  vor dura până la 25 august, implicând  verificări ale Armatelor de Centru și de Est, ale Flotei de Nord, Forțelor Aeriene și ale sistemului de transport rachete și transport militar.

Districtul militar Centru al Federaţiei Ruse include trupele şi structurile militare din Siberia, Ural şi Privoljsk, având comandamentul general la Ekaterinburg.

Districtul militar Est acoperă partea orientală a Rusiei, cuprinzând Zabaikalie şi Orientul Îndepărtat, cu statul major la Habarovsk, căruia i se subordonează şi Flota rusă din Pacific.

Statele membre ale Documentului de la Viena (2011) au fost anunțate prin canale OSCE despre desfășurarea acestor inspecții, ce au loc înaintea exercițiilor militare comune .

Vostok-2018 ("Est-2018") este denumirea exercițiului de război în regiunile centrale și estice ale Federației, la care se va alătura și China în perioada 11-15 septembrie, în regiunea siberiană Zabaikalsk.

Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării,  a numit exercițiile "cea mai mare pregătire de acțiune a forțelor armate ruse de la Zapad-81" referindu-se la exercițiile de război conduse de Uniunea Sovietică în 1981.



DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel