Rusia este bănuită că a încălcat embargoul impus Iranului de către ONU

Eduard Pascu |
Data publicării:

Ambasadorul Ucrainei la ONU, Volodimir Ielcenko, nu exclude ca Rusia să fi încălcat regimul de sancţiuni internaţionale la adresa Iranului şi să-i fi vândut sisteme de rachete antiaeriene TOR, informează miercuri agenţiile de presă Unian şi Lb.ua.

Într-o declaraţie pentru presă făcută la New York (sediul ONU), Ielcenko a afirmat marţi seara că ancheta privind o posibilă încălcare de către Rusia a sancţiunilor internaţionale impuse Iranului ar trebui să fie o parte importantă a anchetei cu privire la circumstanţele producerii tragediei aeriene de lângă Teheran.

'Aceasta poate fi o chestiune într-o perspectivă mai îndepărtată. Dar trebuie să vorbim despre o anumită responsabilitate internaţională a acelor persoane şi a companiilor care se ocupă cu astfel de vânzări', a declarat ambasadorul ucrainean.

Ielcenko a menţionat de asemenea că, la ora actuală problema responsabilităţii Iranului este mai importantă, atât la nivel individual - al persoanelor care au dat ordinul şi l-au dus la îndeplinire - ceea ce a dus la doborârea avionului - cât şi a responsabilităţii statului, la nivel juridic internaţional.

'Având în vedere că Iranul şi-a recunoscut pe deplin implicarea şi vinovăţia în această tragedie, sper că partea iraniană va merge până la capăt şi va plăti toate compensaţiile familiilor victimelor, companiei aeriene şi va face tot ceea ce trebuie făcut în astfel de cazuri', a adăugat ambasadorul ucrainean.

TOR (în codificarea NATO SA-15 'Gauntlet') este un sistem rusesc de rachete sol-aer cu rază scurtă de acţiune pentru altitudine medie şi mică, ce integrează un lansator de rachetă şi un radar pe un singur vehicul şenilat.

Vezi și: Avionul prăbușit la Teheran a fost lovit de două rachete

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel