Rusia e îngrijorată că acțiunile Armatei Ucrainei vor declanșa un război civil în țară

Eduard Pascu |
Data publicării:
Sursă foto: Ministry of Defense of Ukraine - Facebook
Sursă foto: Ministry of Defense of Ukraine - Facebook

Rusia își motivează masivele mutări de trupe de la frontiera cu Ucraina pe o posibilă izbucnire a unui război civil în țara vecină.

Rusia a reacționat agresiv azi pe tema intenselor mutări de trupe la frontiera cu Ucraina, iar purtătorul de cuvânt al președinției, Dmitri Peskov, a declarat că desfăşurarea de trupe ruse şi suplimentarea acestora pe teritoriul Rusiei nu ar trebui să preocupe alte state, deoarece acest lucru nu reprezintă o amenințare pentru acestea.

”Federația Rusă desfășoară forțele armate pe teritoriul său după bunul plac. Acest lucru nu ar trebui să privească pe nimeni și acest lucru nu reprezintă o amenințare pentru nimeni", a adăugat Peskov.

Totodată în cadrul aceleiași declarații, Peskov a vorbit și de îngrijorările pe care le are Kremlinul cu privire la faptul că în Ucraina ar putea izbucni un război civil ca urmare a acțiunilor Armatei.

”Nici nouă, nici țărilor europene și niciunui alt stat, nu ne-ar plăcea ca în Ucraina să izbucnească un război civil ca urmare a provocărilor și a acțiunilor pe care Armata Ucrainei le-ar genera”, a subliniat Peskov.

Amintim că situația în Ucraina a devenit din nou foarte tensionată, armistițiul fiind încălcat după reluarea confruntărilor în est între separatiștii pro-ruși susținuți de Moscova și Aramta Ucrainei.

Comandamentul forţelor SUA în Europa a ridicat alerta până la nivelul maxim după reluarea confruntărilor între armata ucraineană şi separatiştii pro-ruşi în estul Ucrainei, ceea ce a marcat încălcarea încetării focului din iunie 2020, şi după ce forţele ruse au început să consolideze zona frontierei cu echipament militar.

La Washington există îngrijorări cu privire la faptul că o nouă rundă majoră de confruntări între Rusia și Ucraina ar putea să aibă loc, întrucât acordul de încetare a focului expiră în aceste zile.

Trenuri încărcate cu cantități mari de tehnică militară rusească, inclusiv tancuri și alte vehicule blindate grele, precum și obuziere de calibru mare, par să se îndrepte spre graniţa de vest a Rusiei cu Ucraina. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel