Rusia, deranjată că Cehia o acuză că s-a aflat în spatele exploziei de la un depozit de muniţii

S.I. Catalin |
Data publicării:
Depozit munitii cehia Vrbetice  Sursa foto: Twitter/Police Cr
Depozit munitii cehia Vrbetice Sursa foto: Twitter/Police Cr

Ministerul de Externe rus l-a convocat joi pe ambasadorul Cehiei la Moscova, după ce Praga a acuzat Rusia că s-a aflat în spatele exploziei de la un depozit de muniţii în 2014 de pe teritoriul ceh, în care au murit două persoane, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, citată de agenţia de presă RIA, a declarat că cererile Cehiei privind plata unor compensaţii de către partea rusă sunt inacceptabile.

Tensiunile dintre Praga şi Moscova au început în aprilie, când guvernul ceh a acuzat agenţi de informaţii ruşi de implicarea în explozia de la un depozit de muniţii în 2014, în care au murit două persoane.

Moscova a negat acuzaţiile şi a plasat Cehia pe o listă a statelor neprietenoase.

La jumătatea lunii aprilie, Republica Cehă a expulzat 18 membri ai ambasadei Rusiei la Praga ca urmare a suspiciunii că serviciile secrete ruse au fost implicate în 2014 în explozia de la depozitul de muniţii din zona Vrbetice (circa 270 kilometri sud-est de Praga). Măsura a fost urmată de o decizie similară din partea Rusiei.

Pe 16 octombrie 2014, mai multe deflagraţii au avut loc în depozitul de muniţii amintit. Exploziile au cauzat moartea a doi angajaţi ai unei companii private care închiriase depozitul de la o firmă de stat.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel