Rusia dă semnale că se pregătește pentru un posibil atac masiv asupra Ucrainei (Oficiali ucraineni)

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

În prezent, în Marea Neagră există trei platforme purtătoare de 16 rachete Kalibr - o navă de suprafață și două submarine.

Rusia se pregătește pentru o lovitură masivă pe teritoriul Ucrainei, dar nici loviturile punctuale nu sunt excluse, a declarat Natalia Humeniuk, șefa centrului comun de presă al Forțelor de Apărare din Sudul Ucrainei, relatează Ukrinform.

„Este evident că rușii se pregătesc pentru ceva. În prezent, pe mare (Federația Rusă) are un port rachete de suprafață și două subacvatice, ceea ce reprezintă un total de 16 rachete Kalibr”

Oficialul ucrainean spune că există anumite semnale, asemănătoare cu cele observate și în săptămânile precedente, care arată că Rusia se pregătește de un atac cu rachete.

”(Rușii n.r.) au o asemenea tendință de a repeta operațiuni. Dacă vă amintiți cum s-au pregătit pentru un atac masiv cu rachete pe 5 decembrie, când au scos pe mare navele purtătoare de rachete și au ridicat avioane strategice și tactice, în principiu totul este foarte asemănător. Suntem pregătiți pentru asta. Suntem conștienți că o astfel de lovitură este posibilă”, a subliniat Humeniuk.

 

Moscova caută o ”pauză operațională”

 

Ea a remarcat că inamicul este capabil să provoace nu numai lovituri masive, ci și lovituri țintite.

"Faptul că rămân fără rezerve este de înțeles, dar inamicul nu poate fi subestimat. Rușii încearcă să-și completeze rezervele în ciuda sancțiunilor și în ciuda limitărilor capacităților lor. Vedem că ei caută o oportunitate de a întârzia cursul evenimentelor, de a face așa-zisa pauză operațională pentru a ridica rezerve și a-și continua „spectacolul victoriei”, după cum cred ei. Dar opoziția noastră este adecvată, nu le vom da acea pauză, pentru că ne dăm seama că trebuie să ne câștigăm independența cât mai repede posibil”, a subliniat Humeniuk.

La rândul său, șeful Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării Kirilo Budanov a declarat că Rusia are capacitatea de a lansa lovituri masive regulate cu rachete asupra Ucrainei și asupra infrastructurii noastre, dar arsenalul său de rachete se micșorează. Potrivit lui Budanov, Rusia va avea suficiente rachete pentru încă 2-3 atacuri masive.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel