Rusia dă Germaniei ultimatum cu privire la otrăvirea lui Navalnîi

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Rusia l-a convocat miercuri pe ambasadorul german Geza Andreas von Geyr pentru a protesta față de acțiunile Berlinului în presupusul caz de otrăvire a liderului opoziției ruse Alexei Navalnîi.

Ministerul de Externe din Rusia a protestat față de „acuzațiile nefondate și ultimatumurile împotriva Rusiei” impuse de autoritățile federale germane, spunând că „Berlinul folosește situația pentru a discredita Rusia pe arena internațională”.

Ministerul a reiterat cerința „de a primi imediat un răspuns substanțial și detaliat din partea Germaniei la solicitarea oficială a biroului Procurorului General rus din 27 august cu toate datele medicale, inclusiv biomaterialele, rezultatele examinărilor și probele de analiză în vederea studierii și verificării lor aprofundate de către specialiști", a spus ministerul, transmite Anadolu.

Ministerul a avertizat că absența unui răspuns va fi privită ca „refuzul guvernului federal al Germaniei de a stabili adevărul în cadrul unei anchete obiective” și „o provocare ostilă și brutală împotriva Rusiei, plină de consecințe pentru relațiile ruso-germane, precum și o complicare gravă a situației internaționale."

"Responsabilitatea deplină pentru consecințele unei astfel de politici va reveni guvernului federal al Germaniei și aliaților săi din NATO și UE", a spus acesta.

Citește și: Mike Pompeo: Otrăvirea lui Navalnîi, probabil orchestrată de ''înalţi oficiali ruşi''

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel