Rusia crește intensitatea loviturilor cu drone kamikaze, pe fondul slăbirii apărării antiaeriene a armatei ucrainene

Ionel Copcea |
Data publicării:

Potrivit canalului ucrainean de Telegram “Legitimny”, Rusia a crescut numărul de lovituri cu drone kamikaze de tip Geran (Shahed) asupra instalațiilor Forțelor Armate ale Ucrainei, pe fondul slăbirii apărării antiaeriene ucrainene. Numai în Odesa, în fiecare noapte, sunt semnalate între opt și 12 lovituri ale dronelor rusești.

După cum au informat sursele canalului de Telegram din cadrul Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, apărarea antiaeriană ucraineană nu mai poate reacționa în mod adecvat din cauza lipsei de rachete antiaeriene. În timp ce grupurile mobile de apărare antiaeriană mai lucrează încă împotriva dronelor rusești, în ceea ce privește apărarea împotriva atacurilor cu rachete nu mai există mijloace de contracarare, lucru de care profită armata rusă atunci când lovește regiunile sudice.

De asemenea, Harkovul este atacat în mod constant cu rachete balistice, iar sistemele de apărare antiaeriană existente nu mai sunt capabile să le intercepteze.

“În medie, 8-12 drone kamikaze zboară zilnic numai la Odesa. Uneori, mai sunt executate și atacuri cu rachete, care nu mai pot fi interceptate”, a scris utilizatorul canalului “Legitimny”.

Acesta a precizat că, în ultima perioadă, armata ucraineană a transferat o parte din sistemele de apărare antiaeriană mai aproape de linia frontului, pentru a vâna avioanele rusești. Ca urmare, în unele orașe, a fost înregistrată o slăbire a apărării antiaeriene, de care profită armata rusă. În unele zone din spatele frontului, apărarea antiaeriană mai acoperă doar obiective foarte importante, în timp ce restul facilităților au rămas neprotejate.

“Potrivit datelor de care dispunem, rușii au din ce în ce mai multe drone. În schimb, Forțele Armate ale Ucrainei au din ce în ce mai puține mijloace de apărare antiaeriană și antirachetă. În același timp, partenerii occidentali ai Ucrainei nu se grăbesc să completeze rezervele din acest domeniu și, din această cauză, dinamica armatei ucrainene este una negativă. Rezolvarea problemelor fără bani și noi provizii mari de arme va fi complet nerealistă”, a concluzionat utilizatorul canalului de Telegram.

Oficiali din cadrul Forțelor Aeriene ale Ucrainei au confirmat faptul că, în cursul nopții de 10 martie, trupele ruse au lovit Regiunile Harkov și Donețk cu patru rachete dirijate antiaeriene S-300 și 39 de drone Shahed, care au fost lansate din zona Cap Chauda (Peninsula Crimeea) și Primorsko-Akhtarsk (Ținutul Krasnodar).

În urma acțiunilor de luptă, au fost doborîte 35 de drone Shahed în Regiunile Kirovograd, Mykolaiv, Dnipropetrovsk, Cherkasy, Odesa, Herson, Hmelnițki, Vinnytsa, Kiev și Jytomyr.

Majoritatea țintelor au fost distruse de forțele și mijloacele grupurilor mobile de foc ale Forțelor Armate ale Ucrainei. De asemenea, în respingerea atacurilor au fost implicate avioane de luptă, unități de rachete antiaeriene și echipamente de război electronic.

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel