Rusia continuă să aducă muniţie nord-coreeană: Imaginile din satelit surprind nava cargo rusească Lady R în portul Rason al Coreei de Nord

Nava de marfă Lady R / Limewrite, via Wikipedia
Nava de marfă Lady R / Limewrite, via Wikipedia

O navă de marfă rusă a sosit în portul nord-coreean Rason, folosit de ruși ca punct de plecare pentru transportul muniției nord-coreene.

Nava cargo rusească este surprinsă la Terminalul 1 în timp ce descărca mai multe containere albastre. Imaginile au fost captate de satelit pe 10 martie, iar analiștii publicației NK Pro au spus că nava este asemănătoare ca mărime cu Lady R, care a transportat anterior containere de muniţie nord-coreeană.

Conținutul containerelor transportate este necunoscut. Din august, când au sosit primele nave rusești în Rason, containerele au fost întotdeauna descărcate mai întâi la Terminalul 1, iar altele au fost încărcate la Terminalul 2. Este posibil ca în cursul acestor zile nava să fie încărcată și să navigheze spre Rusia.

Imaginile surprinse pe 9 martie arată o creștere a numărului de containere de pe debarcader față de ziua precedentă, iar în fotografia din 10 martie se poate observa un număr și mai mare de containere.

NK Pro presupune că este vorba de nava cargo Lady R, care are o configurație mai puțin obișnuită pentru navele de marfă - puntea de comandă este situată în partea din față.

Cealaltă navă cu această configurație, ”Angara”, se află la șantierul naval Zhoushan Xinya din China de la începutul lunii februarie.

 

Rusia încearcă să ascundă trocul

 

Analiza NK arată că, luna trecută, pe 8 februarie, nava Lady R a ridicat containere din portul rusesc Vostochnîi (aflat în zona cosmodromului cu același nume, unde s-au întâlnit cei doi dictatori) și a acostat la Vladivostok două zile mai târziu, unde a stat o lună, până când s-a decis ca nava să plece în Coreea de Nord, între 7 și 9 martie.

Imaginile Planet Labs arată că Lady R s-a întâlnit cu o altă navă de mai mici dimensiuni, în dimineața zilei de 7 martie, în timp ce era încă ancorată lângă Vladivostok, posibil pentru a livra combustibil sau provizii înainte de călătoria sa în Coreea de Nord.

Mișcările sunt similare cu cele din ianuarie, când două petroliere mici, Orient și Lidoga, s-au conectat cu Lady R. De data aceasta, navele aveau echipamentele de identificare oprite.

 

 

Moscova folosește 4 nave pentru transportul muniției. În total, navele au făcut 33 de curse

 

Un total de patru nave rusești – Lady R, Angara, Maria și Maia – au vizitat RPDC de 33 de ori începând cu luna august a anului trecut. 

SUA au trecut toate cele patru nave pe lista de sancțiuni.

În primele luni, armele au fost transportate din Coreea de Nord până în portul Dunay, de lângă Vladivostok și apoi mutate cu trenul până pe frontul ucrainean.

Cu toate acestea, în decembrie, Dunay a încetat să primească nave din RPDC, care au fost direcționate către portul Vostochnîi.

Washingtonul a declarat că Coreea de Nord trimite obuze de artilerie și rachete balistice în Rusia.

Încă nu este clar ce trimite Rusia în Coreea de Nord în schimb, dar SUA au spus că ar putea include rachete, tehnologie nucleară și/sau spațială și că Phenianul este interesat să primească avioane de luptă și asistență tehnică militară.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel