Rusia nu exclude intervenția militară în Ucraina dacă o “a doua Srebrenica” va avea loc în Donbas

Ionel Copcea |
Data publicării:

Adjunctul șefului Administrației prezidențiale ruse, Dmitry Kozak, a declarat, pe 08.04.2021, că Rusia va fi nevoită să-și apere cetățenii în Donbas, în cazul în care situația de acolo se va dezvolta după scenariul de la Srebrenitsa din fosta Iugoslavie.

,,Astăzi totul va depinde de amploarea incendiului. Dacă va exista, așa cum spune președintele nostru, o a doua Srebrenica, probabil că va trebui să ne apărăm”, a declarat Kozak joi la o dezbatere comună cu tema Rusia și lumea: conversație profesională, organizată de Institutul de Economie Mondială și Relații Internaționale (IMEMO) E.M. Primakov și cadrul Academiei de Științe din Rusia și grupul Interfax.

El a menționat că Forțele Armate ale republicilor autoproclamate din Donbas “sunt deja călite în luptă și sunt capabile să oprească un atac”.

“Dar, totul va depinde de cealaltă parte”, a adăugat Kozak.

Masacrul de la Srebrenitsa (oraș din Republica Srpska) a fost unul dintre cele mai sângeroase evenimente ale procesului de destrămare a fostei Iugoslavii, din perioada 1991-1999. În același timp, acesta a reprezentat cea mai mare crimă colectivă din Europa de la încheierea celui de-al doilea Război Mondial.

Comentariul autorului: După cum era ușor de anticipat, oficialii ruși pregătesc terenul pentru o eventuală intervenție militară în Ucraina.

Aceștia așteaptă un pas greșit al armatei ucrainene, pentru a decide pătrunderea trupelor ruse pe teritoriul Ucrainei.

Probabil că militarii ucraineni nu vor avea timp să dezvolte un scenariu de pe modelul Srebrenitsa, pentru că reacția trupelor ruse, care “stau cu glonțul pe țeavă”, va fi una extrem de rapidă și va fi declanșată imediat după începerea unei ofensive în Donbas.  

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel