Rusia cere ca soldaţii străini să plece din sudul Siriei

Mihai Ciobanu / 30 mai 2018 / 18:11
Siria
Siria

Soldaţii străini trebuie să părăsească zona de siguranţă civilă din sud-vestul Siriei, a declarat, miercuri, ministrul rus de externe Serghei Lavrov.

Soldaţii străini trebuie să părăsească zona de siguranţă civilă din sud-vestul Siriei din apropierea graniţei cu Israelul, cât mai curând posibil, a declarat miercuri ministrul rus de externe Serghei Lavrov, informează dpa. 

Israelul a cerut ferm armatei rivalului său Iran să părăsească complet Siria, considerând prezenţa iraniană o ameninţare la adresa securităţii sale naţionale. Rusia a reuşit să menţină relaţii strânse atât cu Israelul, cât şi cu Iranul, în timp ce sprijină guvernul sirian în războiul civil multilateral. 

Există acorduri internaţionale potrivit cărora toate forţele non-siriene trebuie părăsească zona de dezescaladare din sud-vest, a declarat Serghei Lavrov la Moscova. Rusia lucrează cu SUA şi Iordania asupra acestei chestiuni, a adăugat Lavrov în comentarii difuzate de mass-media de stat. 

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu declarase cu o zi înainte că rachetele cu rază lungă de acţiune iraniene din sudul Siriei "ne pun în pericol. Prin urmare, Iranul trebuie să părăsească toată Siria", a adăugat Netanyahu într-un comunicat. "Nu suntem mulţumiţi de retragerea Iranului doar din sudul Siriei", a subliniat el.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy