Rusia câștigă teren, în Mali. Germania anunță și ea că își va retrage contingentul din această țară

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Germania a decis să înceteze participarea sa la misiunea de menținere a păcii a Națiunilor Unite în Mali până la sfârșitul anului viitor.

"Cel mai târziu până la sfârșitul anului 2023, soldații germani își vor înceta participarea la Misiunea Multidimensională de Stabilizare Integrată a Națiunilor Unite în Mali (MINUSMA)", a declarat miercuri o sursă guvernamentală de la Berlin.

Marea Britanie și Coasta de Fildeș au anunțat la începutul acestei săptămâni că se vor retrage din misiune. Londra a precizat că conducătorii militari din Mali "nu sunt dispuși să lucreze cu noi pentru a obține stabilitate și securitate durabilă".

Armata germană este prezentă în Mali din 2013, cu până la 1.400 de militari la misiunea MINUSMA. Se spera că forțele germane vor compensa parțial retragerea forțelor franceze la începutul acestui an.

Forțele franceze au activat în Mali timp de aproape un deceniu pentru a ajuta la combaterea grupărilor jihadiste care reprezintă o amenințare tot mai mare în Africa de Vest, dar au fost retrase după ce relațiile s-au rupt, când junta militară s-a îndepărtat de Franța și s-a îndreptat către Rusia.

Foarte probabil datorită influenței locale ruse în creștere, forțele germane s-au confruntat cu dificultăți tot mai mari în ultimele luni. Ministerul german al Apărării a anunțat în august că a decis să oprească zborurile de transport și operațiunile de recunoaștere desfășurate de armata germană în țara vest-africană.

Ministerul a justificat decizia prin refuzul repetat al guvernului din Mali de a autoriza armata germană să survoleze teritoriul său, iar forțele germane transportau prin aceste zboruri personalul participant la misiune, în cadrul rotației.

Un purtător de cuvânt al armatei germane a declarat marți presei locale că forțele nu au fost în măsură să efectueze recunoașteri aeriene cu o dronă de mai bine de o lună. "Recunoașterea la sol continuă, dar fără recunoașterea aeriană de sprijin", a precizat acesta la rețeaua "Bavaria Media".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel