Rusia avertizează SUA că i-ar putea doborî dronele utilizate în cadrul coaliției din nordul Siriei

Nicolae Iordan |
Data publicării:
Un convoi militar rus patrulează în apropierea satului Ein Diwar din provincia siriana Hasakah.
Un convoi militar rus patrulează în apropierea satului Ein Diwar din provincia siriana Hasakah.

Amiralul Oleg Gorinov, șeful Centrului Rus pentru Reconciliere în Siria, a anunțat marți seară că forțe aeriene și forțele de apărare antiaeriană ruse și siriene vor începe miercuri în Siria exerciții militare comune care vor dura șase zile.

,,În timpul exercițiilor, este planificat să se lucreze la acțiuni comune ale forțelor aeriene, ale forțelor și mijloacelor de apărare aeriană și război electronic în respingerea atacurilor aeriene", a declarat Gorinov.

Amiralul rus a ținut să precizeze că exercițiile au loc în contextul în care, de la începutul anului, în regiunile de nord ale Siriei, “coaliția de securitate condusă de SUA a avut nouă încălcări cu drone ale protocoalelor non-conflict și ale memorandumului bilateral privind securitatea aviației”.

Acesta s-a arătat îngrijorat că nivelul crescut al încălcărilor "nu contribuie la o cooperare reciprocă și constructivă și poate conduce la o escaladare a tensiunilor", adăugând: "Vă reamintim că partea rusă nu este responsabilă pentru siguranța zborurilor necoordonate ale dronelor".

Siria a fost supusă recent la numeroase raiduri aeriene israeliene, vizând grupări și baze ale forțelor iraniene și grupurilor armate loiale acestora în Siria.

Pe de altă parte, în cursul lunii trecute, forțele aeriene siriene și ruse au efectuat  o serie de raiduri care au vizat ținte militare ale Hay’at Tahrir Al-Sham și Partidului Islamic din Turkistan în zonele rurale din Idlib și Latakia.

Partidul Islamic din Turkistan (PIT) este o organizație teroristă, islamică și separatistă activă în special în provincia chineză Xijiang, având ca scop eliberarea terenurilor populate de uigurii musulmani și înființarea unui emirat. PIT organizează periodic atacuri în Xijiang, fiind într-un război de gherilă împotriva autorităților chineze. PIT de asemenea este activ și în cadrul Războiului Civil Sirian, în special în jurul orașului Idlib.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel