Rusia avertizează SUA că desfășurarea rachetelor hipersonice americane în Europa este destabilizatoare

Eduard Pascu |
Data publicării:

Ambasada Rusiei în Statele Unite a avertizat Washingtonul față de planurile de desfășurare a rachetelor hipersonice americane în Europa, a anunțat marți misiunea diplomatică rusă pe contul său de Twitter.

”Am dori să reamintim secretarului de presă al Pentagonului (n.red. - John Kirby) că desfășurarea potențială a oricărei rachete hipersonice americane în Europa ar fi extrem de destabilizatoare”, potrivit Ambasadei Rusia în SUA, transmite Tass.

”Timpul lor scurt de zbor lasă Rusiei puțin sau deloc timp de luare a deciziilor și ar crește probabilitatea unui conflict involuntar”, a mai trimis Tweet misiunea diplomatică rusă.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Kirby, a declarat într-un briefing de presă, comentând testul unei rachete hipersonice Zirkon de la bordul fregatei Amiral Gorshkov: ”Noile rachete hipersonice ale Rusiei ar putea duce la destabilizare și ar putea reprezenta un risc semnificativ, deoarece pot purta o sarcină nucleară."

Ministerul rus al apărării a anunțat luni că fregata Amiral Gorshkov a testat cu succes o rachetă Zircon în Marea Albă. Ținta terestră a fost localizată pe coasta Mării Barents. Viteza rachetei a fost estimată la Mach 7, iar raza de zbor a depășit 350 de kilometri (217,4 mile).

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel