Rusia avertizează că va percepe orice rachetă trasă asupra sa ca fiind una nucleară

Eduard Pascu / 10 aug 2020 / 12:17

Rusia va percepe orice rachetă balistică lansată asupra teritoriului său ca pe un atac nuclear care necesită „represalii nucleare”, au avertizat oficiali din armată.

Avertismentul dur a fost făcut prin intermediul ziarului militar Krasnaya Zvezda (Steaua Roșie) și este îndreptat către Statele Unite, care a dezvoltat arme non-nucleare cu rază lungă de acțiune.

În iunie, într-un alt articol al aceleiași publicații se vorbea despre politica de descurajare nucleară a Rusiei care prevede utilizarea armelor atomice ca răspuns la ceea ce ar putea fi un atac convențional care vizează infrastructura militară a națiunii, transmite Military Times.

În articolul din Krasnaya Zvezda, ofițerii superiori ai Statului Major General al armatei ruse, generalul maior Andrei Sterlin și colonelul Alexander Khryapin, au menționat că nu va exista nicio modalitate de a stabili dacă o rachetă balistică trasă asupra Rusiei este echipată cu un focos nuclear sau un focos convențional și, astfel, militarii vor considera că un atac nuclear a fost lansat asupra Moscovei.

"Orice rachetă va fi percepută ca purtând un focos nuclear", se mai spune în articol. „Informațiile despre lansarea rachetelor vor fi transmise automat către conducerea politico-militară rusă, care va determina amploarea acțiunilor de represalii ale forțelor nucleare, în funcție de situația în evoluție”, mai arată sursa citată.

Citește și: Experți ruși: Încetarea Tratatului START ar putea însemna un dezastru nuclear global

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy