Rusia, atac cu o rachetă balistică în centrul din Cernihiv - Șapte morţi şi 90 de răniţi. Rușii îi căutau pe voluntarii ”Angry Birds”, producători de drone

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Cernihiv / ДСНС України
Cernihiv / ДСНС України

Din primele informații apărute, în atacul de la Cernihiv au murit cel puțin cinci persoane, iar 37 au fost răniți, dintre care 11 copii.

Cernihiv, un oraș ucrainean din nordul țării, a fost atacat sâmbătă dimineață. Rachete au căzut chiar în centrul orașului, în timp ce piața principală era plină de oameni.

Potrivit Ukrainska Pravda, rachete rusești, aparent balistice, au lovit lângă teatrul de teatru din centrul orașului.

Videoclipurile arată cadavre pe asfalt, iar președintele ucrainean Zelenski a scris pe Twitter că piața principală, universitatea și teatrul au fost lovite.

 

Ținta atacului - O întâlnire a voluntarilor ”Angry Birds”  producătorilor de drone

 

Media ucraineană relatează că într-una din clădiri a fost organizată o expoziție/reuniune a producătorilor de drone de luptă Angry Birds - ”Lyuti Ptashki” (Люті пташки).

Expoziția din Cernihiv a avut loc pe 19 august cu sprijinul autorităților regionale. 

Unul dintre participanți,  Maria Berlinskaya, spune că anunțul evenimentului a fost postat public, dar locația a fost comunicată doar cu câteva ore înainte de eveniment. 

Potrivit acesteia, de îndată ce a fost anunțată o alertă aeriană în oraș, evenimentul a fost întrerupt și participanților li s-a spus să meargă în adăpost.

„Din păcate, unii oameni încă au ieșit afară. Toți cei care au mers la adăpost sunt în siguranță. Eu personal am intrat în adăpost cu un minut înainte de impact”, a spus voluntarul.

 

”Rușii au transformat o sâmbătă obișnuită într-o zi de tristețe și durere. Sunt morți și răniți” a scris Zelenski.

Postarea lui Zelenski a fost însoţită de o înregistrare video scurtă în care se vedea moloz împrăştiat în întreaga piaţă din faţa Teatrului Dramatic, cu maşini parcate grav avariate. Pentru o clipă, a putut fi zărit şi un cadavru , într-un autoturism.

Atacul cu rachete din Cernihiv / ДСНС України

Cernihivul, situat la 140 kilometri nord de Kiev, a fost un oraş aflat constant sub asediul trupelor ruse de la începerea invaziei Moscovei asupra Ucrainei, cu toate că armata ucraineană a reuşit să ţină sub control atacurile şi să împiedice căderea oraşului în mâinile duşmanului, scrie EFE. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel