Rusia are nevoie de câteva zeci de minute pentru a răspunde unui atac nuclear

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Chiar dacă Rusia dispune de câteva mii de focoase nucleare (aproximativ 6.000-potrivit ultimelor estimări ale Arms Control Association), precum şi de stații radar de avertizare timpurie privind atacurile cu rachete, decizia de a răspunde în cazul unui atac nuclear, poate dura o perioadă semnificativă de timp.

Anatoly Nestechuk, șeful de stat major al Armatei 15 cu destinație specială a Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse, a declarat în cadrul unei emisiuni a postului de radio Ecoul Moscovei, că, în cazul activării sistemului de avertizare asupra unui atac cu rachete, conducerea superioară a statului va avea la dispoziție câteva zeci de minute pentru a lua o decizie privind executarea unui atac nuclear ca răspuns, potrivit Uawire.org.

Numărătoarea inversă va începe imediat după ce sistemele de avertizare timpurie a unui atac nuclear detectează rachete care se îndreaptă spre Rusia.

,,Durata de zbor a unei rachete este diferită, în funcție de direcția în care se deplasează, de modul în care zboară. Aceasta necesită o voință foarte puternică pentru a lua o decizie rapidă. Dar, în general, timp este destul. Nu este vorba de minute, nici de zeci de minute, ci chiar mai mult de zeci de minute, ca să spun așa", a spus Anatoly Nestechuk.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel