Rusia are nevoie de câteva zeci de minute pentru a răspunde unui atac nuclear

Chiar dacă Rusia dispune de câteva mii de focoase nucleare (aproximativ 6.000-potrivit ultimelor estimări ale Arms Control Association), precum şi de stații radar de avertizare timpurie privind atacurile cu rachete, decizia de a răspunde în cazul unui atac nuclear, poate dura o perioadă semnificativă de timp.

Anatoly Nestechuk, șeful de stat major al Armatei 15 cu destinație specială a Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse, a declarat în cadrul unei emisiuni a postului de radio Ecoul Moscovei, că, în cazul activării sistemului de avertizare asupra unui atac cu rachete, conducerea superioară a statului va avea la dispoziție câteva zeci de minute pentru a lua o decizie privind executarea unui atac nuclear ca răspuns, potrivit Uawire.org.

Numărătoarea inversă va începe imediat după ce sistemele de avertizare timpurie a unui atac nuclear detectează rachete care se îndreaptă spre Rusia.

,,Durata de zbor a unei rachete este diferită, în funcție de direcția în care se deplasează, de modul în care zboară. Aceasta necesită o voință foarte puternică pentru a lua o decizie rapidă. Dar, în general, timp este destul. Nu este vorba de minute, nici de zeci de minute, ci chiar mai mult de zeci de minute, ca să spun așa", a spus Anatoly Nestechuk.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2022 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy