Rusia are în vedere crearea „Districtului Crimeea” prin unificarea teritoriilor ocupate pe care le va anexata din Ucraina

Darius Muresan |
Data publicării:
Sursă foto: Voanews.com
Sursă foto: Voanews.com

Rusia ar avea în vedere crearea unui nou district în cadrul Federaţiei Ruse prin unificarea teritoriilor ocupate (până la ora actuală) în Ucraina şi pe care l-ar putea numi 'Districtul Crimeea', relatează agenţia de presă ucraineană Unian, citând publicaţia rusă Vedomosti, potrivit agenției Agerpres.

După aşa-zisele 'referendumuri' - marţi fiind ultima zi a votului care a început vineri - în Rusia ar putea să apară un nou district federal în componenţa căruia ar urma să intre teritoriile ucrainene anexate ilegal împreună cu peninsula Crimeea (anexată în 2014).

O declaraţie în acest sens a fost făcută pentru Vedomosti de către o sursă din Consiliul Federaţiei (camera superioară a parlamentului rus), apropiată autorităţilor proruse din Crimeea.

Moscova a organizat referendumuri în patru regiuni controlate integral sau parţial de armata rusă în Ucraina - în autoproclamatele republici populare Doneţk şi Lugansk (est), precum şi în regiunile Zaporojie şi Herson (sud).

La conducerea acestui nou district ar urma să fie numit Dmitri Rogozin, fostul şef al Agenţiei spaţiale ruse (Roskosmos), conform unor surse din cadrul administraţiei prezidenţiale de la Moscova.

Unul dintre interlocutorii publicaţiei ruse a declarat că o decizie în privinţa numirii lui Rogozin va fi luată în curând şi 'este foarte probabil ca aceasta să fie una pozitivă'.

Rusia a declanşat o invazie neprovocată şi nejustificată la 24 februarie în Ucraina în ceea ce ea numeşte o 'operaţiune militară specială', primul război de cucerire de acest gen în Europa după cel de Al Doilea Război Mondial.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel