Rusia ar putea vinde armament şi tehnică militară pe criptomonede

S.I. Catalin / 30 iul 2019 / 22:48

Uniunea rusă de inginerie ("SoyuzMash"), în colaborare cu Consiliu de experți din Comisia industriei de apărare a Dumei de Stat, a solicitat Băncii Centrale din Rusia să ia în considerare posibilitatea plățiilor prin criptomonedă pentru tranzacțiile de arme cu clienții străini, a anunțat parlametarul rus și vicepreședinte al SoyuzMash, Vladimir Gutenev, potrivit Uawire.org.

,,Am sugerat o serie întreagă de măsuri, și eu personal am făcut o sugestie către [șeful Băncii Centrale, Elvira] Nabiullina. În prezent, este în dezbatere. Așa-numitele "monede stabile" sunt criptomonede susținute de materiale de valoare, în special de aur. Cu alte cuvinte, plățile anonime reprezintă una dintre căile posibile de soluționare a problemelor existente", a explicat Gutenev, referindu-se la dificultățile cu care Rusia se confruntă în tranzacțiile sale de armament, din cauza sancțiunilor.

Acesta a adăugat că noua situație pentru tranzacțiile cu armament este una dificilă. ,,Acesta nu este un mediu concurențial, este o presiune puternică de sancționare. Spre deosebire de situațiile anterioare de realizare a contractelor, acum întâlnim cazuri în care, de luni de zile, echipamentele livrate nu sunt plătite, tranzacțiile fiind foarte dificil de realizat", a declarat deputatul rus.

Consiliul de experți privind cooperarea militară și tehnologică, parte din Comisia Dumei de Stat privind sprijinul juridic pentru dezvoltarea organizațiilor din industria de apărare, a fost înființată în primăvara anului 2019, la recomandarea președintelui SoyuzMash, Serghei Chemezov. Obiectivul Consiliului este de a formula cerințele tehnice pentru dezvoltare în domeniul producției, diversificarea industriei de apărare și promovarea produselor interne, inclusiv pe piața civilă.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy