Rusia ar putea vinde armament şi tehnică militară pe criptomonede

S.I. Catalin |
Data publicării:

Uniunea rusă de inginerie ("SoyuzMash"), în colaborare cu Consiliu de experți din Comisia industriei de apărare a Dumei de Stat, a solicitat Băncii Centrale din Rusia să ia în considerare posibilitatea plățiilor prin criptomonedă pentru tranzacțiile de arme cu clienții străini, a anunțat parlametarul rus și vicepreședinte al SoyuzMash, Vladimir Gutenev, potrivit Uawire.org.

,,Am sugerat o serie întreagă de măsuri, și eu personal am făcut o sugestie către [șeful Băncii Centrale, Elvira] Nabiullina. În prezent, este în dezbatere. Așa-numitele "monede stabile" sunt criptomonede susținute de materiale de valoare, în special de aur. Cu alte cuvinte, plățile anonime reprezintă una dintre căile posibile de soluționare a problemelor existente", a explicat Gutenev, referindu-se la dificultățile cu care Rusia se confruntă în tranzacțiile sale de armament, din cauza sancțiunilor.

Acesta a adăugat că noua situație pentru tranzacțiile cu armament este una dificilă. ,,Acesta nu este un mediu concurențial, este o presiune puternică de sancționare. Spre deosebire de situațiile anterioare de realizare a contractelor, acum întâlnim cazuri în care, de luni de zile, echipamentele livrate nu sunt plătite, tranzacțiile fiind foarte dificil de realizat", a declarat deputatul rus.

Consiliul de experți privind cooperarea militară și tehnologică, parte din Comisia Dumei de Stat privind sprijinul juridic pentru dezvoltarea organizațiilor din industria de apărare, a fost înființată în primăvara anului 2019, la recomandarea președintelui SoyuzMash, Serghei Chemezov. Obiectivul Consiliului este de a formula cerințele tehnice pentru dezvoltare în domeniul producției, diversificarea industriei de apărare și promovarea produselor interne, inclusiv pe piața civilă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel