Rusia ar fi folosit un Su-57 într-o misiune de luptă

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Suhoi Su-57 este proiectul unui avion de luptă de generația a cincea dezvoltat de către Rusia
Suhoi Su-57 este proiectul unui avion de luptă de generația a cincea dezvoltat de către Rusia

Rușii ar fi folosit un avion de luptă Su-57, de generația a 5-a, într-o misiune de luptă.

Un Su-57 ar fi condus un atac aerian în Siria, în cursul zilei de luni. Informația a fost făcută publică de cei de la Bulgarian Military care citează surse proprii care s-ar afla în Siria. Subliniem că nicio sursă oficială nu a confirmat încă implicarea unui Su-57 într-o misiune recentă de luptă pe teritoriul sirian.

Dar, pe lângă informațiile din teren, se pare că unul din cele două avioane de luptă Su-57 aflate la Baza Aeriană Khmeimim lipsea chiar în momentul în care forțele rusești efectuau un amplu atac aerian în apropiere de Idlib. Loviturile aeriene ale Rusiei au reprezentat un răspuns pentru un atac al rebelilor ce luptă împotriva regimului, asupra bazei Khmeimim. Atacul asupra bazei a fost stopat de sistemele defensive.

În atacul codus de Su-57 rușii ar fi testat capacitatea de luptă a avionului de generația a 5-a.

Reiterăm că informația nu este confirmată de surse oficiale.

Cu o autonomie de zbor de apoximativ 6 ore, Su-57 poate atinge viteză hipersonică. Aeronava produsă de Rusia poate atinge o viteză de 2.600 km/h, e dotată cu echipamente electornice de ultimă generație și beneficiază de tehnolgocie ”stealth”. Cu o rază de acțiune de 5.500 de km și o viteză de croazieră de maximum 1.800 km/h, Su-57 a efectuat zborul inagural pe 29 ianuarie 2010.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel