Rusia apelează la tehnici și rachete neobișnuite pentru a deruta apărarea antiaeriană a Ucrainei

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Forțele Aeriene ale Rusiei, Captură video
Forțele Aeriene ale Rusiei, Captură video

În cadrul “operației militare speciale” aflate în curs de desfășurare în Ucraina, pe 11.10.2022, trupele ruse au continuat executarea loviturilor cu rachete de mare precizie împotriva infrastructurii de importanță critică de pe teritoriul ucrainean, care au început în ziua anterioară.

Presa de specialitate din Rusia a semnalat faptul că, în acest context, pe cerul de deasupra Ucrainei, în special în zonele orașelor mari, au apărut rachete din clasa aer-aer cu rază mare de acțiune (peste 300 de kilometri) de tip R-37M (RVV-BD).

În primul rând, acestea sunt folosite de Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse pentru distrugerea mijloacelor aeriene aparținând Forțelor Aeriene ale Ucrainei. În același timp însă, trupele rusești au întrebuințat rachetele de acest tip într-un scop mai puțin obișnuit, respectiv pentru deschiderea sistemului de apărare antiaeriană al Ucrainei.

Acest lucru a fost confirmat și de partea ucraineană, printr-o serie de funcționari de rang înalt, mass-media și experți militari. De exemplu, primarul orașului Kremenchug, Vitaliy Maletsky, șeful administrației civil-militare din Nikolaev, Vitaliy Kim, și o serie de alți șefi de localități și regiuni au informat pe rețelele de socializare că “rachetele trase asupra Ucrainei își schimbă în mod deliberat direcția de zbor, ademenind forțele ucrainene de apărare antiaeriană”.

În timpul raidurilor aeriene ale trupelor rusești, care au durat mai multe ore, experți militari ucraineni au remarcat și ei apariția pe cer a rachetelor care își schimbă adesea direcția de zbor sau chiar descriu o traiectorie circulară.

Prin utilizarea acestui truc, partea rusă încearcă să stabilească locația mijloacelor de apărare antiaeriană ale Forțelor Aeriene ale Ucrainei și să minimizeze numărul munițiilor doborâte de către acestea.

Timpul va demonstra dacă această tactică funcționează.

În ultimele două zile, Rusia a efectuat zeci de atacuri cu rachete de mare precizie, asupra unor ținte civile.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel