Rusia anunță că a început contraofensiva ucraineană, Ucraina neagă. Danilov: Rușii sunt confuzi. Când vom lansa cu adevărat atacul o vor simți pe pielea lor

Darius Muresan |
Data publicării:
Foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Armata ucraineană nu a declanşat încă o contraofensivă menită a recuceri teritoriul ocupat de Rusia, iar începutul acesteia va fi evident pentru toată lumea atunci când se va întâmpla, a declarat miercuri un înalt oficial din sistemul de securitate. Oleksii Danilov, secretarul Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei, a respins declaraţiile oficialilor ruşi care au spus că acea contraofensivă a început deja. 

"Toate acestea nu sunt adevărate. Când vor începe toate acestea va decide armata noastră", a declarat dl Danilov într-un interviu pentru Reuters, citat de Rador. "Când începem contraofensiva, toată lumea va şti despre asta, o va vedea".

 

Rusia a confuntat atacuri și progrese locale cu o operațiune de amploare

 

Oleksii Danilov a spus că oficialii ruşi au confundat progresele locale ucrainene într-o zonă din prima linie cu începerea operaţiunii mai ample.

Forţele ruse, care au început invazia pe scară largă în februarie 2022, luptă cu trupele ucrainene de-a lungul unor mari părţi ale frontului.

Ministrul adjunct al apărării, Hanna Maliar, a declarat miercuri că forţele ucrainene au avansat de la 200 până la 1.100 de metri în unele zone din jurul oraşului devastat Bahmut, din estul Ucrainei, în ultimele 24 de ore. Reuters nu a putut verifica situaţia de pe câmpul de luptă din surse independente. Administraţia de la Kiev speră că mult aşteptata contraofensivă va marca un moment crucial în război şi vrea să recucerească zone semnificative din teritoriul ocupat de ruşi.

Danilov a mai spus că nu poate exista nicio îndoială că forţele ruse au provocat marţi distrugerea barajului Kahovka de pe fluviul Nipru, în regiunea Herson, deoarece zona era sub ocupaţie încă de la începutul invaziei ruseşti. Ofcialii de la Kiev au spus în urmă cu câteva luni că barajul a fost minat de forţele ruse şi au sugerat că acestea au aruncat în aer barajul pentru a încerca să oprească trupele ucrainene care trec fluviul pentru a le ataca . "Ei (Rusia) aveau o componentă militară. A fost prima, a fost planul numărul unu", a spus Danilov. "Credeau că vom avansa în această direcţie. Acţiunile lor nu vor avea consecinţele pe care şi le-ar fi dorit".

Olkesii Danilov a mai spus că Ucraina se va confrunta acum cu presiuni pentru a accepta negocierile de pace. El a reiterat poziţia ucraineană conform căreia nu vor putea exista astfel de discuţii până când forţele ruse nu vor părăsi teritoriul ucrainean.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel