Rusia amenință statele baltice cu măsuri asimetrice după ce acestea au rupt legăturile cu Moscova. Kaja Kallas, premierul Estoniei, e și ea dată în urmărire

Darius Muresan |
Data publicării:
Kaja Kallas, premierul Estoniei. Photo source: Kaja Kallas @OfficialX ex-Twitter
Kaja Kallas, premierul Estoniei. Photo source: Kaja Kallas @OfficialX ex-Twitter

Ministerul rus de Externe a declarat duminică că "linia ostilă" adoptată de țările baltice a dus la ruperea majorității legăturilor lor cu Rusia, avertizând că Moscova va răspunde cu măsuri asimetrice, relatează Agepres, care citează Reuters.

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a MAE rus, a subliniat că din cauza "liniei deschis ostile a Vilniusului, Rigăi și Tallinului", toate legăturile interstatale, interdepartamentale, regionale și sectoriale cu Rusia au fost rupte, conform declarațiilor făcute pentru agenția de presă de stat RIA Novosti, referindu-se la capitalele Lituaniei, Letoniei și Estoniei.

Ea a menționat că Moscova va continua să recurgă la măsuri diplomatice de influență asupra țărilor baltice.

Săptămâna trecută, Estonia a acuzat Rusia de încălcarea reglementărilor internaționale privind spațiul aerian prin interferența cu semnalele GPS, iar țările baltice s-au declarat "profund îngrijorate" de activitățile pe care le-au calificat drept spionaj rusesc, a comunicat NATO.

Zaharova, fără a specifica la ce măsuri luate de țările baltice se referă, a declarat pentru RIA Novosti că Moscova va răspunde la acțiunile ostile ale Letoniei, Lituaniei și Estoniei cu măsuri asimetrice.

"Ea a insistat că Moscova va răspunde, de asemenea, la acțiunile ostile ale statelor baltice cu măsuri asimetrice, în primul rând în sfera economică și de tranzit."

În februarie, Ministerul de Interne de la Moscova a inclus pe lista de persoane date în urmărire premierul estonian Kaja Kallas, pe ministrul lituanian al culturii și pe membrii fostului parlament leton pentru distrugerea unor monumente din perioada sovietică.

CITEȘTE ȘI: Rusia l-a dat în urmărire pe Volodimir Zelenski

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel