Rusia amenință și Japonia cu războiul. Moscova spune că va răspunde dacă japonezii vor desfășura rachete hipersonice la granițele ruse

Nicolae Iordan |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Armata Imperială Japoneză. Sursă: Captură YouTube
Foto: Armata Imperială Japoneză. Sursă: Captură YouTube

Moscova a promis că va răspunde imediat dacă Japonia va disloca rachete hipersonice pe insulele japoneze de lângă granița cu Rusia.

Viceministrul rus de externe Andrei Rudenko a declarat luni că Moscova urmărește îndeaproape dezvoltarea capacităților militare ale Japoniei. Acesta a dat asigurări că în cazul oricăror amenințări la adresa regiunilor din Orientul Îndepărtat, printre care dislocarea de rachete hipersonice pe insulele de graniță japoneze, Moscova va răspunde imediat în conformitate cu doctrina rusă de apărare.

Andrei Rudenko a adăugat: "De fapt, Japonia a intensificat recent modernizarea capabilităților sale militare, sporind activitățile periculoase în apropierea granițelor ruse, cum ar fi organizarea de exerciții de amploare în comun cu Statele Unite și alte țări și testarea de noi tipuri de rachete și arme convenționale".

 

Japonia va înființa unități pentru gestionarea rachetelor balistice hipersonice

 

Viceministrul rus de externe a subliniat că Moscova "a înaintat în mod repetat proteste puternice în acest sens părții japoneze prin canale diplomatice".

Ministerul japonez al Apărării intenționează să înființeze două noi unități în cadrul Forțelor sale de Autoapărare, care vor gestiona rachete balistice hipersonice.

Potrivit agenției de presă Kyodo, rachetele balistice hipersonice sunt planificate să fie desfășurate în bazele militare de pe insulele Hokkaido și Kyushu până în 2026.

Cotidianul Sankei a relatat că Tokyo intenționează să discute problema dislocării de rachete americane cu rază medie de acțiune pe teritoriul său, dacă Washingtonul începe negocieri oficiale în acest sens.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel