Rusia amenință că „va da un răspuns adecvat României” după decizia țării noastre de a expulza 50 de diplomați ruși

Darius Muresan |
Data publicării:
Președintele rus Vladimir Putin și Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al MAE rus. Sursă foto: Kremlin
Președintele rus Vladimir Putin și Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al MAE rus. Sursă foto: Kremlin

Rusia va răspunde la decizia României de a reduce numărul angajaţilor Ambasadei Rusiei la Bucureşti cu peste 50 de persoane, au anunţat, joi, pentru TASS, surse din cadrul Ministerului de Externe al Rusiei, potrivit Rador. 

"Rusia va da un răspuns adecvat", a subliniat o sursă din cadrul departamentului diplomatic. Anterior, în cursul zilei de joi, Ministerul de Externe al României a declarat că autorităţile române au cerut reducerea personalului Ambasadei Rusiei cu peste 50 de persoane, în termen de 30 de zile.

 Autorităţile române au cerut, ca în termen de 30 de zile, să fie redus personalul Ambasadei Rusiei cu 51 de persoane - 21 de diplomaţi şi 30 de angajaţi din rândul personalui tehnic şi administrativ, se precizează într-un mesaj postat pe site-ul Ministerului de Externe al României.

"Ministerul Afacerilor Externe informează că, la solicitarea ministrului român de externe, Bogdan Aurescu, ambasadorul Rusiei la Bucureşti a fost informat astăzi, 8 iunie 2023, despre decizia autorităţilor române de reducere a personalului diplomatic şi tehnico-administrativ al reprezentanţei Rusiei în România prin limitarea numărului acesteia la un nivel apropiat numărului personalului diplomatic şi tehnico-administrativ al reprezentanţei României în Rusia" - se spune în comunicat.

"Astfel, prin decizia autorităţilor române, Federaţia Rusă trebuie să îşi reducă numărul posturilor din România cu 51 de funcţii, adică cu 21 de posturi diplomatice şi 30 de posturi de personal tehnic şi administrativ" - se arată în declaraţie.

"De asemenea, partea rusă a fost informată că are la dispoziţie 30 de zile pentru a pune în aplicare această decizie a părţii române", se precizează în comunicat.

Ministerul rus de Externe a declarat pentru TASS că Rusia va "da un răspuns adecvat" deciziei României de a reduce numărul angajaţilor Ambasadei Rusiei la Bucureşti. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel