Rusia amenință că nu va prelungi acordul privind exportul de cereale ucrainene pe Marea Neagră dacă nu i se ridică o parte din sancțiuni

Darius Muresan |
Data publicării:

Administraţia din Rusia a transmis joi că nu va exista nicio prelungire a acordului privind exporturile de cereale pe Marea Neagră, intermediat de ONU, după 18 mai, dacă Occidentul nu va îndepărta o serie de obstacole din calea exporturilor de cereale şi îngrăşăminte ruseşti.

"Fără progrese în soluţionarea a cinci probleme sistemice nu va mai fi nevoie să vorbim despre extinderea în continuare a iniţiativei de la Marea Neagra după 18 mai", a anunţat Ministerul rus de Externe într-un comunicat, citat de Rador. Rusia a învinuit, de asemenea, Ucraina şi ONU pentru întârzierile în inspectarea navelor care exportă cereale din porturile Mării Negre, în temeiul acordului.

Autorităţile din Rusia au spus în repetate rânduri că principalele obstacole din calea exporturilor ruseşti trebuie înlăturate, inclusiv reconectarea Băncii Agricole Ruse (Rosselkhozbank) la sistemul de plăţi SWIFT.

Alte cereri includ reluarea livrărilor de maşini şi piese agricole, ridicarea restricţiilor privind asigurarea şi reasigurarea, accesul în porturi, repunerea în funcţiune a conductei de amoniac Togliatti-Odesa şi deblocarea activelor şi a conturilor companiilor ruseşti implicate în industria alimentară şi exporturile de îngrăşăminte.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel