Rusia acuză Ucraina că o dronă ucraineană s-a prăbușit peste un depozit de deșeuri nucleare la centrala Kursk din vestul Rusiei

Darius Muresan |
Data publicării:
Dronă operată de militarii Armatei Ucrainei, facebook
Dronă operată de militarii Armatei Ucrainei, facebook

O dronă ucraineană s-a prăbuşit joi peste un depozit de stocare a deşeurilor nucleare la centrala atomoelectrică Kursk în partea de vest a Rusiei, a susţinut sâmbătă Ministerul rus de Externe, potrivit Agerpres, care citează Reuters.

Ucraina ar fi trebuit să ştie că acţiunile sale ar fi putut provoca o adevărată catastrofă nucleară, mai menţionează MAE rus, într-o declaraţie emisă la o zi după ce Rusia a acuzat Ucraina că a vizat cu o zi înainte, cu ajutorul dronelor, o centrală nucleară în regiunea rusă de frontieră Kursk, fără a provoca distrugeri sau o creştere a radioactivităţii.

"Facem apel la toate guvernele să condamne puternic acţiunile barbare ale Kievului, care sunt extrem de periculoase şi pot conduce la consecinţe ireparabile", a declarat purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova.

Potrivit acesteia, o dronă ucraineană echipată cu explozivi a avariat pereţii instalaţiei de stocare a deşeurilor nucleare, iar o alta a lovit o clădire administrativă a complexului nuclear.

"Conform datelor preliminare, dronele folosite în atacul asupra centralei nucleare erau prevăzute cu componente furnizate de ţările occidentale", a mai spus Zaharova, care a susţinut astfel că s-ar putea ca atacul să se fi desfăşurat cu acordul aliaţilor occidentali ai Ucrainei sau chiar la ordinul acestora.

Cu o zi înaintea atacului ucrainean cu drone, Kievul a acuzat la rândul său Rusia de un atac cu drone în regiunea Hmelniţki din vestul Ucrainei, susţinând că probabil acesta a ţintit zona din jurul centralei nucleare de acolo.

Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a comunicat ulterior că în urma atacului de la Hmelniţki au fost sparte mai multe ferestre ale centralei nucleare, dar activitatea acesteia nu a fost afectată.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel