Rusia acuză SUA de implicare în treburile interne ale R.Moldova

S.I. Catalin |
Data publicării:

Federația Rusă acuză Statele Unite ale Americii (SUA) de implicare în alegerile parlamentare din Republica Moldova, care vor avea loc în mai puțin de două săptămâni. Într-un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe de la Moscova, se face referire la faptul că ambasadorul SUA la Chișinău Dereck J. Hogan „îi susține public pe unii politicieni, împotriva altor și face recomandări cu privire la modul în care trebuie să aibă loc alegerile”. 

Potrivit unui comunicat al Ministerului rus de Externe, difuzat astăzi, această impresie rezultă din atitudinea Ambasadorului SUA la Chișinău, Dereck J. Hogan. Astfel, autoritățile de la Moscova îl acuză pe diplomatul american de faptul că ar susține public un candidat în defavoarea altui candidat și „împarte" recomandări în legătură cu alegerile parlamentare.

De asemenea, Ministerul rus declară că în cazul în care partidul învingător la alegeri nu va fi convenabil Washingtonului, atunci va exista amenințarea privind ruperea realțiilor moldovenilor cu Occidentul și chiar repetarea maidanului ucrainean.

„Suntem convinși că poporul Moldovei va fi capabil să se determine independent în ceeea ce ține de preferințele sale la alegerile parlamentare din 24 februarie, fără sfaturile Washingtonului, care, așa cum arată experiența tristă internațională din ultimele decenii, se conduce esclusiv de ambițiile geopolitice proprii, ignorând interesele naționale ale altor țări", susține Ministerul rus de Externe de la Moscova.

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Dereck J. Hogan a declarat, în cadrul unei prelegeri publice, care a avut loc la Chișinău, că și la 27 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova, suveranitatea independența și libertatea sa sunt în continuare puse la încercare atât de forțe din interior cât și din afara țării, iar următorul test crucial este în plină desfășurare, a declarat diplomatul american, potrivit Radio Chișinău.

El a denunțat faptul că unii actori externi, dar și politicieni din interior promovează lucruri ce dezbină societatea precum identitatea națională sau vectorul politicii externe, pentru a o distrage de la problemele reale cu care se confruntă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel