Rusia acuză Statele Unite și Germania de amestec în treburile ei interne

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova
Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova

SUA și Germania se amestecă în treburile interne ale Rusiei - a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, citat de DW, scrie RADOR.

Ambasada americană și mass-media germană, a arătat Zaharova, au făcut apel la cetățenii Rusiei să ia parte la acțiunea neautorizată desfășurată în 3 august, organizată în sprijinul candidaților independenți pentru Duma orașului Moscova, cărora Comisia Electorală a capitalei ruse a refuzat să le primească cererile de înregistrare, din cauza semnăturilor strânse ilegal.

După cum relatează Rosbalt, mass-media germană a publicat un material în limba rusă în care se făcea apel la cetățeni să iasă în stradă și să participe la acțiune. Pe de altă parte, Ambasada SUA la Moscova a publicat traseul acțiunii neautorizate, planificat "minut cu minut"; de reținut că doar în finalul anunțului se cerea evitarea intinerariului.

Mai mult decât atât, după cum a remarcat Zaharova, secretarul de presă al misiunii diplomatice americane a comentat public bilanțul mitingului neautorizat.

Purtătorul de cuvânt al MAE al Rusiei a adăugat că Moscova va trimite SUA și Germaniei un mesaj oficial. După cum au arătat militanții pentru apărarea drepturilor omului, la acțiunea din 3 august au fost reținute peste o mie de persoane.

Germania face apel la Rusia „să protejeze eficient drepturile fundamentale ale cetăţenilor săi" şi cere „eliberarea rapidă a tuturor manifestanţilor paşnici".

Berlinul a cerut deja luni Moscovei eliberarea celor 1.400 de manifestanţi arestaţi în cursul unei manifestaţii din weekendul precedent.

Politia rusa a intervenit dur împotriva unei manifestaţii neautorizate, care solicita deschiderea alegerilor locale de pe 8 septembrie din capitala rusă pentru candidaţii opoziţiei.

Autorităţile ruse şi-au accentuat presiunea asupra opoziţiei declanşând o anchetă pentru „spălare de bani" împotriva organizaţiei opozantului Alexei Navalnîi, Fondul de luptă împotriva corupţiei. Navalnîi ispăşeşte în prezent o pedeapsă cu închisoarea de 30 de zile.

Ultima opozantă de anvergură încă în libertate, Liubov Sobol, o avocată de 31 de ani, a fost reţinută sâmbătă, cu câteva minute înainte de începutul manifestaţiei.


DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel