Rusia acuză R. Moldova de trădare după interzicerea simbolurilor invaziei ruse și amenință cu un „răspuns dureros”

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul de Externe al Federației Ruse susține că decizia Chișinăului de a interzice panglica Sfântului Gheorghe și „echivalarea acesteia cu alte atribute și simboluri general cunoscute în contextul unor acțiuni de agresiune militară” reprezintă o trădare. Declarația a fost făcută de către purtătorul de cuvânt al MAE rus, Maria Zaharova, în cadrul unui briefing de presă.

„Înțelegem că și R.Moldova se află sub presiune, însă sunt lucruri care nu pot fi trădate. Dar aceasta reprezintă o adevărată trădare”, a Zaharova, citată de portalul Deschide.md.

Potrivit Mariei Zaharova, acțiunile autorităților R.Moldova „provoacă indignare” și sunt „îngrijorătoare”.

Vorbind despre declarațiile Maiei Sandu care a menționat că locul simbolurilor războiului este „la coșul de gunoi al istoriei”, oficialul rus a spus că politicienii care își permit astfel de declarații „singuri vor pleca la acel coș de gunoi”.

„Este inacceptabil... Îndemnăm Chișinăul să renunțe la retorica de confruntare care dăunează cooperării ruso-moldovenești. În caz contrar noi vom răspunde, iar aceste răspunsuri vor fi dureroase. Nu este alegerea noastră și nu susținem astfel de retorică. Totodată, nu vom lăsa fără răspuns declarațiile pe care le-am auzit”, a mai spus aceasta.

Amintim că Parlamentul de la Chișinău a votat interzicerea utilizării pe teritoriul R.Moldova a simbolurilor ocupației ruse în Ucraina, literelor „Z” și „V”, precum și a panglicii Sf.Gheorghe

Mai exact, legislația prevede amenzi de la 90 la 180 de unități convenționale (4500 – 9000 lei) sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 30 la 60 de ore aplicată persoanelor fizice care confecționează, vând, răspândesc, dețin și utilizează public atributele și simbolurile general cunoscute în contextul unor acțiuni de agresiune militară, crime de război și crime împotriva umanității, precum și a propagandei sau glorificării acestor acțiuni.

Ulterior, Maia Sandu a anunțat despre promulgarea legii, aceasta fiind publicată astăzi în Monitorul Oficial.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel