Rusia acuză Occidentul de diversiune în cazul Navalnîi, încercând să distragă atenția de la problemele interne

Darius Muresan / 18 ian 2021 / 13:12
Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov
Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov

Rusia acuză Occidentul că se folosește de tactica de a distrage atenția cetățenilor europeni de la problemele interne, prin mediatizarea excesivă a cazului Alexei Navalnîi.

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a acuzat Occidentul de diversiune, precizând că statele care au condamnat arestarea opozantului rus încearcă să distragă atenția cetățenilor din statele respective de la problemele interne. Potrivit lui Lavrov, cazul lui Navalnîi a avut ecou în mod artificial în afara Rusiei şi în Occident, care a impus sancţiuni împotriva Moscovei în legătură cu otrăvirea opozantului.

Şeful diplomaţiei ruse a adăugat că Moscova nu se teme că îi va fi afectată imaginea, în urma ultimelor evoluţii din acest caz.

Navalnîi a fost arestat duminică de autorităţile ruse imediat după sosirea lui la Moscova din Germania, unde a stat în convalescenţă după o presupusă otrăvire, în august anul trecut.

"Probabil că ar trebui să ne gândim la imaginea noastră, dar nu suntem domnişoare care merg la bal", a declarat Lavrov în conferinţa de presă anuală, potrivit Agerpres, care citează Reuters.

Ministrul de externe rus a menţionat că Germania nu a adus dovezi materiale în sensul că Navalnîi ar fi fost otrăvit şi că Rusia nu consideră că există motive pentru a începe o anchetă penală. 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy