Rusia a transferat patru elicoptere în Tadjikistan, pentru exercițiile de la granița cu Afganistanul

Ionel Copcea |
Data publicării:

Serviciul de presă al Regiunii Militare Centru din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat, pe 03.08.2021, că elicoptere de transport Mi-8 și de atac Mi-24 au fost transferate din Regiunea Novosibirsk pe aerodromul Gissar din Tadjikistan, pentru participarea la exercițiile trilaterale, care se vor desfășura în poligonul Harb-Maidon, situat la 20 de kilometri de frontiera cu Afganistanul.

“Transportul din Rusia al celor patru elicoptere a fost realizat cu un avion greu de transport de tip An-124-100 Ruslan. În etapa principală a exercițiului comun, echipajele elicopterelor din cadrul Aviației Forțelor Terestre vor asigura debarcarea desantului aerian tactic și sprijinul de aviație pentru trupele aflate în ofensivă, pentru distrugerea formațiunilor înarmate ilegale”, se arată în comunicatul de presă preluat de agenția Tass.

Reprezentanții Regiunii Militare Centru au anunțat că, înaintea transportului, elicopterele au fost demontate parțial. La sosirea pe aeroportul de destinație, personalul tehnic a efectuat reasamblarea acestora, după care au fost preluate de către piloți.

Exercițiul cu participarea trupelor din Rusia, Uzbekistan și Tadjikistan va fi executat în poligonul Harb-Maidon, în perioada 05-10 august.

Anterior, în cadrul unei consfătuiri a miniștrilor apărării din statele Organizației de Cooperare de la Shanghai, desfășurată la Dushanbe, ministrul rus al apărării, general de armată Serghei Șoigu, a declarat că cele trei state vor desfășura acțiuni practice pentru distrugerea formațiunilor înarmate ilegale, de ducere a cercetării și de protejare a facilităților militare.

În total, la exercițiu vor participa 2.500 de militari și 500 de unități de armamente și tehnică militară, din care 1.800 de militari din Rusia. Majoritatea militarilor din cadrul contingentului rusesc participant la exercițiu vor proveni din Baza Militară 201 dislocată în Tadjikistan.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel