Rusia a țintit și industria de apărare. Ucraina admite că ocupantul rus a distrus aproape în totalitate industria sa de apărare

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Atac rus în Ucraina, surprins dintr-o dronă. Sursă foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă
Atac rus în Ucraina, surprins dintr-o dronă. Sursă foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă

Rusia a distrus aproape în totalitate industria de apărare a Ucrainei, a estimat joi Oleksii Arestovici, consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, într-o declaraţie video în care a salutat termenii acordului de pace propus marţi la Istanbul ca pe o victorie a Kievului, relatează Agerpres, care citează Reuters.

"Ne-au distrus practic industria de apărare", a spus Arestovici.

Conform acordului de pace discutat cu Rusia, Ucraina ar urma să fie protejată de ameninţări în viitor de garanţii de securitate internaţionale cărora Moscova nu ar putea să se opune prin veto.

"Acesta este un acord ideal care îmbunătăţeşte în mod fundamental poziţia noastră de mai multe ori", a afirmat el.

Pe de altă parte tot azi, președintele rus Vladimir Putin i-a comunicat premierului italian Mario Draghi că deocamdată nu sunt întrunite condiţiile pentru un armistiţiu în Ucraina, transmite Reuters.

Ulterior, Draghi a declarat într-o conferinţă de presă, că Putin i-a mai spus că contractele de livrare a gazelor ruseşti către Europa rămân în vigoare, iar firmele europene vor putea plăti în continuare în euro sau dolari.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel