Rusia a stocat un număr mare de sisteme de rachete antiaeriene S-300 şi S-400 pe aerodromul Ziabrovka din Belarus

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Belaruski Hajun, un grup independent care monitorizează mișcările de trupe și echipamente militare rusești în Belarus, consideră că Rusia a stocat un număr mare de sisteme de rachete antiaeriene, precum şi între 15 şi 60 de rachete pentru acestea, pe aerodromul Ziabrovka din regiunea Gomel, Bielorusia. 

Conform grupului, acest lucru ar putea indica faptul că Rusia plănuieşte să efectueze un nou atac pe scară largă asupra Ucrainei.

“Folosind imagini din satelit, echipa noastră a reuşit să producă... o imagine de ansamblu completă şi actualizată a tuturor echipamentelor şi armelor care sunt desfăşurate în prezent pe [aerodromul] Ziabrovka”, a menţionat grupul, citat de Ukrainska Pravda.

Potrivit Bielorusiaki Hajun, pe aerodrom ar exista între 10 şi 14 sisteme de rachete sol-aer S-400 Triumf, trei sisteme radar KASTA-2E2 şi 48Ya6-K1 Podlet, precum şi două sisteme de apărare antiaeriană Pantsir.

În plus, există cel puţin 15 şi până la 60 de rachete pentru sistemele de rachete S-300 şi S-400 în depozitul de muniţii din Ziabrovka.

Bielorusiaki Hajun mai susţine că avioanele ruseşti Il-76 livrează rachete S-400 suplimentare pe aeroportul din Gomel. De acolo, acestea sunt transportate la Ziabrovka, precizeaza EpochTimes.

Analiştii de la Bielorusiaki Hajun avansează ipoteza că toate cele de mai sus indică faptul că “pregătirile sunt în curs de desfăşurare pentru un atac cu rachete pe scară largă pe teritoriul Ucrainei în următoarele săptămâni”.

“Faptul că nu a fost lansată nicio rachetă de pe teritoriul Bielorusiei de la ultimul atac pe scară largă din 28 iulie sugerează că acest lucru [faptul că Rusia s-ar putea pregăti pentru atac] ar putea fi posibil. În plus, există un număr mare de diverse vehicule militare, echipamente, tranşee, corturi şi altele asemenea [în Ziabrovka]. Ştim, de asemenea, că există tancuri T-72 şi sisteme mobile de rachete balistice cu rază scurtă de acţiune Iskander, care nu pot fi văzute pe imaginile [din satelit]”, a mai transmis grupul de monitorizare.

 

Armata ucraineană monitorizează atent activitatea militară a Rusiei pe aerodromurile din Belarus

 


"Forțele armate ale Ucrainei monitorizează în mod constant mișcarea trupelor [rusești] și transportul de muniție (atât rachete Iskander, cât și altele). Acest lucru are loc nu de astăzi, nu de ieri, ci din întotdeauna. Atunci când un avion IL-76 aterizează pe unul dintre aerodromurile din Belarus, este clar că livrează arme'', a spus Iurii Ihnat, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Forțelor Aeriene Ucrainene, în cadrul unui briefing ţinut pe 16 august.

,,Există anumite date de la serviciile de informații, dar și informații din surse deschise potrivit cărora inamicul (n.r. forţele ruse de ocupaţie) își consolidează forțele pe teritoriul statului Belarus. Aceasta este, de asemenea, o componentă politică: aceea de a amenința Occidentul de la granițele acestui stat, precum și de a amenința Ucraina'', spune Iurii Ihnat, potrivit Ukrainska Pravda.

,,Această amenințare a existat întotdeauna, deoarece Rusia a folosit teritoriul Republicii Belarus încă de la începutul agresiunii la scară largă, au lovit [Ucraina] de acolo... Prin urmare, nu există nicio îndoială că trebuie să ne pregătim. O mare sărbătoare națională, Ziua Independenței, se apropie în curând. Inamicul folosește întotdeauna astfel de date pentru a trimite "cele mai bune urări" și trebuie să fim pregătiți pentru acest lucru", a mai precizat purtătorul de cuvânt al Comandamentului Forțelor Aeriene Ucrainene

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel