Rusia a reluat bombardamentul combinatului Azovstal din Mariupol după plecarea autobuzelor de evacuare

Asaltul asupra combinatului Azovstal, ultimul bastion al rezistenței în Mariupol, oraș care rezistă eroic în Ucraina în fața invadatorului rus
Asaltul asupra combinatului Azovstal, ultimul bastion al rezistenței în Mariupol, oraș care rezistă eroic în Ucraina în fața invadatorului rus

Rusia a reluat duminică bombardarea combinatului siderurgic Azovstal din Mariupol, oraş-port strategic la Marea Azov, de îndată ce autobuzele care evacuau civili de la acest combinat au plecat, a declarat luni un consilier al primarului oraşului, citat de Reuters, potrivit Agerpres.

Oraşul Mariupol, scena celor mai crâncene lupte de până acum ale războiului din Ucraina, se află în mare parte sub controlul forţelor ruse, dar un număr necunoscut de civili şi de combatanţi rămân sub asediu la oţelăria Azovstal, a cărei reţea de buncăre şi de tuneluri a servit ca refugiu din calea bombardamentelor ruseşti, declanşate din prima zi a invaziei, în 24 februarie, şi care continuă şi în prezent.

"Ieri, de îndată ce autobuzele cu evacuaţi au plecat de la Azovstal, au şi început bombardamentele", a declarat Petro Andriuşcenko, consilierul al primarului, pentru televiziunile ucrainene.

"Evacuarea civililor de la Azovstal a început. Un prim grup de aproape 100 de persoane se îndreaptă spre teritoriul controlat de Ucraina. Mâine îi vom întâmpina în Zaporojie", oraş la vest de Mariupol, a scris preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski duminică seara pe Twitter.

În acelaşi timp, Ministerul rus al Apărării a asigurat că "graţie preşedintelui rus Vladimir Putin, 80 de civili - între care femei şi copii - ţinuţi cu forţa de către naţionalişti ucraineni, au fost salvaţi de pe teritoriul uzinei Azovstal din Mariupol şi evacuaţi în localitatea Bezîmennoie din Republica populară Doneţk", aflată sub controlul forţelor ruse şi ale separatiştilor proruşi, notează AFP.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel